Skip to content
Menu
Menu

Sulík bol pripravený na európsku politiku, voliči však podľa sociológa uprednostnili istotu v podobe PS (video)

Prečítať článok

10.6.2024 (SITA.sk) – Líder kandidátky strany Sloboda a Solidarita do Európskeho parlamentu Richard Sulík bol politicky pripravený na európsku politiku, v ktorej je dobre zorientovaný.

Skonštatoval to pre agentúru SITA sociológ Martin Slosiarik s tým, že z tohto dôvodu predpokladal, že SaS by mohla prekročiť kvórum potrebné na účasť v Európskom parlamente.

Viac o téme: Voľby do Európskeho parlamentu 2024

>>> Online (minúta po minúte): Eurovoľby 2024 na Slovensku

SaS ale aj ďalšia strana Demokrati však podľa neho mali nevýhodu v tom, že voliči vnímali ako vyzývateľa vládnej strany Smer-SD predovšetkým Progresívne Slovensko. Za neúspechom oboch strán preto nevidí zlyhania v kampani.

„Určite tu bola vysoká miera prekrytia sa voličov PS a voličov SaS a Demokratov. Len tí voliči si povedali, že idú na istotu,“ uviedol Slosiarik s tým, že ich motívom bolo poraziť Smer. „Preto chceli voliť víťaza,“ dodal.

Sloboda a Solidarita aj Demokrati skončili v sobotňajších voľbách tesne pred bránami europarlamentu. SaS konkrétne získala 4,92 percenta hlasov a Demokrati 4,68 percenta.

https://cdnv.sita.sk/sites/34/2017/05/rozhovor_slosiarik_eurovolby.mov.mp4

Viac k témam: Sociológ, Voľby do Európskeho parlamentu (eurovoľby) 2024
Zdroj: SITA.sk – Sulík bol pripravený na európsku politiku, voliči však podľa sociológa uprednostnili istotu v podobe PS (video) © SITA Všetky práva vyhradené.