Skip to content
Menu
Menu

Federálna sudkyňa v Kalifornii odsúdila muža, ktorý kladivom zaútočil na manžela Nancy Pelosi. Dostal 30 rokov väzenia

Prečítať článok

18.5.2024 (SITA.sk) – Federálna sudkyňa v Kalifornii v piatok odsúdila na 30 rokov väzenia muža, ktorý v októbri 2022 s kladivom napadol manžela vtedajšej predsedníčky Snemovne reprezentantov Nancy Pelosi.

Útok na člena rodiny federálneho úradníka

David DePape dostal 30 rokov väzenia za útok a 20 rokov za pokus o únos, pričom tieto tresty si bude odpykávať súbežne. Informuje o tom spravodajský portál CNN.

V novembri porota na federálnom súde v San Franciscu rozhodla, že DePape je vinný z útoku na člena najbližšej rodiny federálneho úradníka a pokusu o únos federálneho úradníka. DePape napadol Paula Pelosiho kladivom v ich dome v San Franciscu.

Muž nebol jeho pôvodný cieľ

Ako priznal, muž nebol jeho cieľ, pretože tam hľadal Nancy Pelosi, ktorá v tom čase bola vo Washingtone. Paul Pelosi utrpel pri úmyselnom politickom útoku zlomeninu lebky a zranenia ruky.

Paul Pelosi’s man-whore gets 30 years, the black rapist of multiple children ages 4 – 9 gets 6 months. pic.twitter.com/pM5BmJZvof— Dane (@UltraDane) May 17, 2024

V lete by sa mal začať súdny proces s DePapeom ešte na štátnom súde. Proces sa bude týkať obvinení z pokusu o vraždu, vlámanie a útok.

Viac k témam: Útok
Zdroj: SITA.sk – Federálna sudkyňa v Kalifornii odsúdila muža, ktorý kladivom zaútočil na manžela Nancy Pelosi. Dostal 30 rokov väzenia © SITA Všetky práva vyhradené.