Skip to content
Menu
Menu

Prezidentka Čaputová bola na rozlúčkovej návšteve Rakúska, prevzala si najvyššie štátne vyznamenanie Veľkú hviezdu

Prečítať článok

29.5.2024 (SITA.sk) – Prezidentka Zuzana Čaputová v stredu poslednýkrát v rámci svojej funkcie navštívila Rakúsko. Na svojej rozlúčkovej návšteve sa stretla s prezidentom Alexandrom Van der Bellenom a prevzala si najvyššie štátne vyznamenanie Rakúska Veľkú hviezdu.

„Aj toto vyznamenanie mi bude pripomínať, ako majú naše krajiny k sebe blízko. Tolerancia a spájanie spoločnosti sú tou najlepšou cestou, ako zvládnuť aj budúce výzvy, ktoré nás čakajú. V tomto sme s pánom prezidentom mali hodnotový súlad od nášho prvého stretnutia a zhodli sme sa na tom aj dnes,“ povedala Čaputová. Prezidentka tiež navštívila Schloss Hof a pohraničnú oblasť medzi Slovenskom a Rakúskom.

„Na tomto nádhernom a symbolickom mieste na našich hraniciach sa chcem poďakovať za výborné vzťahy, ktoré sme mali – nielen politické, ale aj priateľské a ľudské,“ dodala Čaputová.

Viac k témam: Návšteva, Prezidentka SR, Štátne vyznamenanie
Zdroj: SITA.sk – Prezidentka Čaputová bola na rozlúčkovej návšteve Rakúska, prevzala si najvyššie štátne vyznamenanie Veľkú hviezdu © SITA Všetky práva vyhradené.