Skip to content
Menu
Menu

Aktivity PKO v Prešove na leto

Prečítať článok

Park kultúry a oddychu si pre Prešovčanov na celé leto pripravil zaujímavý program.

Obľúbená Burza starožitností a kuriozít sa vracia

Po dlhšej pauze spôsobenej pandémiou COVID-19 sa do historického centra Prešova vracia obľúbená Burza starožitností a kuriozít.
Uskutoční sa už 16.7.2021 v čase od 8:00 do 18:00h.
Všetci zberatelia unikátov a aj tí, ktorí majú veci poznačené zubom času, si určite  prídu na svoje – opäť tu nájdu rôzne drobnosti, nábytok, obrazy, platne, porcelán, ale aj prútený tovar, hračky, drevené výrobky a mnoho ďalších zaujímavých predmetov.
Atmosféru Burzy starožitností a kuriozít si môžete vychutnať aj 13.8.2021.

Leto na TROJKE

Pre všetky vekové kategórie sme spolu s našimi partnermi pripravili kultúrno-športový minifestival na Sídlisku III. – Leto na Trojke. Na dvoch miestach sa bude súťažiť, športovať, vzdelávať sa, tancovať, zabávať sa i užívať si spoločne leto.  Pre deti sme pripravili rôzne zaujímavé hry a atrakcie, pre dospelých  dobrú hudbu a pivo.  Všetkých srdečne pozývame, aby sme spoločne začali tradíciu letného komunitného festivalu na Sídlisku III.

Program:

16.7.  ZŠ Šmeralova
18:00 Charitatívny beh 5 km, zraz na ZŠ
18:30 cvičenie TABATA na ihrisku

17.7. ZŠ Šmeralova
                10:00 športové hry pre deti a rodičov
                Diridonky
                Jerusalema workshop

17.7.  priestranstvo pred kultúrnym zariadením Družba
14:00 Hudobný program, workshop, FS Šarišanček
                15:00 Alibaba v podaní bábkového divadla Babadlo
                16:00 FS Šarišanček, FS Šarišan, FS Starišan
                17:00 vystúpenie kapely BB Country, Eko diskusia o správnom triedení
a bezobalovom nakupovaní

 LETNÉ KINO PKO ide do finále

11. júna tohto roku sme v Záhradnom kine v rámci Dní mesta Prešov odštartovali naše Letné kino PKO. Do programu sme zaradili 8 filmov, pričom sme sa snažili zaradiť všetky žánre – komédiu, drámu, fantasy, horor, sci-fi, romantiku…

Ani sme sa nenazdali a už ideme do finále!

Tí, ktorí  naše Letné kino PKO ešte nenavštívili, stále majú šancu. Premietanie vždy po 21.00 h v Záhradnom kine, v ktorom  sme sa snažili a ďalej snažíme  navodiť príjemnú atmosféru; nainštalovali sme večerné svetielka, skrášľujeme povrchy, ušili sme eko podsedáky… Sme si plne vedomí, že tento „znovuobjavený“ priestor by si zaslúžil komplexnú rekonštrukciu, ale kým k nej dôjde, aspoň tou troškou si to spríjemníme.

A tu je ponuka záverečných filmov nášho Letného kina PKO:

Francúzsko-nemecký romantický film UNDINE je fascinujúci novou interpretáciou mýtu o tajuplnej vodnej víle Undine. Pozrieť si ho môžete 16.7.

Nezabudli sme ani tých, ktorí sa radi boja. Pre milovníkov hororu sme na 23.7. pripravili americký film CYNTORYN ZVIERATIEK, natočený podľa rovnomenného slávneho hororu Stephena Kinga.

Záver Letného kina PKO bude patriť krásnej francúzskej komédii o neobvyklom spojenectve ľudí, ktorí sa vymykajú bežným normám. Film VÝNIMOČNÍ si môžete pozrieť 30.7. v našom  Záhradnom kine na Masarykovej ul. č.7 v Prešove.

Bažant kinematograf

Filmové zážitky pod holým nebom ponúka originálny kočovný typ open-air kina, ktorý existuje od roku 2003 a tohto roku opäť zavíta aj do Prešova. Dramaturgia programu pozostáva z celovečerných českých a slovenských filmov, ktorých projekciu zabezpečuje štýlový retro-autobus typu Škoda RTO, prispôsobený na profesionálnu kinoprojekciu.
Bažant kinematograf sa uskutoční v Prešove od 8. do 12.8. v Záhrade umenia na Svätoplukovej ulici. Premietanie  sa začína vždy o 21:00h. Vstup voľný.

Program:   8.8. Meky (CZ, SK, 2020, 80 min.)

                   9.8. Bourák  (CZ, 2020, 111 min.)

                 10.8. Šarlatán  (CZ, IE, PL, SK, 2020, 118 min.)

                 11.8. 3Bobule (CZ, 2020, 101 min.)

                 12.8. Cesta do nemožna (SK, CZ, 2019, 90 min.)

Letné spomienky na najznámejší muzikál Na skle maľované

Koncert piesní z legendárneho muzikálu Ernsta Brylla pod názvom Na skle maľované prinášajú PKO a  hudobné zoskupenie Invencia a creART. V roku 2020 bolo presne 50 rokov od uvedenia muzikálu, ktorý pozná niekoľko generácií.

Účinkujú: hudobné zoskupenie Invencia  pod režisérskou taktovkou Jána Ivana.

Koncert sa uskutoční 13.8.2021 o 19:00 h v Záhradnom kine / kine Scala.

Príďte si vychutnať profesionálny hudobný zážitok s poriadnou dávkou nostalgie!

Pavol Hammel – Srdce bez anjela

Po viac než ročnej koncertnej prestávke sa Pavol Hammel vracia na pódiá, aby predstavil svoj nový album – Srdce bez anjela, ktorý vyšiel na jeseň minulého roka. Koncert v akustickej podobe doplnia jeho dlhoroční súputníci: Juraj Burian (gitary) a Peter Preložník (klávesy). Okrem noviniek si návštevníci koncertu budú môcť vypočuť aj prierez najznámejších piesní z jeho viac ako 50 ročnej hudobnej kariéry.

Koncert sa uskutoční 28.8.2021 o 19:30 h v Záhradnom kine / kine Scala.

Papyllon

Na záver letných prázdnin PKO pripravil koncert známej prešovskej kapely Papyllon, ktorý sa uskutoční 30.8. v Záhradnom kine / kine Scala o 19:00 h.