Skip to content
Menu
Menu

Príďte za horami do Prešova

Prečítať článok

(pv) – Už po trinástykrát sa z Prešova môžete vybrať na výlet za dobrodružstvom, aj keď iba na filmovom plátne. Pozývame vás na premietanie tých najlepších horolezeckých, outdoorových a cestovateľských filmov, ktoré v uplynulom roku vznikli vo svete.

Premietanie horolezeckých, outdoorových a cestovateľských filmov s názvom „Hory a mesto Prešov“ sa po ročnej prestávke uskutoční od 19. do 21.8.2021 v areáli Lanového centra Outdoor Park Prešov. Počas troch večerov (štvrtok, piatok, sobota) si tu môžete vychutnať tie najlepšie filmy, ktoré v uplynulom roku vznikli vo svete.

Letné kino ponúkne horolezecké, kajakárske či skialpinistické filmy a tešiť sa môžete aj na cyklistiku a paragliding.

Mnohé z filmov sa dotknú aj súčasnej pandémie a toho, ako ovplyvnila ľudí, športovcov a ich prežívanie – kedy sa pobyt v prírode a outdoorový šport stal pre mnohých únikom pred každodennou realitou a pomohol im prežiť ťažké chvíle.

Premietanie sa začne každý večer po zotmení o 20.00 hod. V piatok a v sobotu pred premietaním budú mať návštevníci s platnými vstupenkami možnosť vyskúšať si na vlastnej koži lezenie na umelej lezeckej stene pod vedením hosťa festivalu, vynikajúceho lezca a profesionálneho záchranára, člena Horskej služby, Erika Rabatina.

Viac informácií a podrobný program nájdete na webovej stránke festivalu:
https://festival.rockedge.sk/