Skip to content
Menu
Menu

Čo robiť s uvarenými vajíčkami? Dajte ich do nádoby, zalejte olejom a rozmixujte. V obchode ju už viac nekúpite

Prečítať článok

14.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Antonova Ganna).

Ako vyrobiť dobrú domácu majonézu? Použite vopred uvarené vajcia. Nebudete sa už musieť trápiť, vyjde vám mimoriadne krémová a chutná. Len si dávajte pozor na miešanie.

Čo robiť s uvarenými vajíčkami? Dajte ich do nádoby, zalejte olejom a rozmixujte
Foto: shutterstock/Antonova Ganna

Majonéza je chutnou prílohou k jedlám, šalátom a sendvičom a často je aj príčinou mnohých sporov medzi používateľmi internetu, priateľmi a rodinami. Samozrejme, v žartovnom zmysle slova, hoci niekedy je naozaj ťažké vybrať tú najlepšiu. Preto namiesto toho, aby ste uviazli pred regálom v obchode, je lepšie si ju vyrobiť sami. Najmä preto, že je to detsky jednoduché a zaberie to len pár chvíľ.

Aké ingrediencie sa používajú na výrobu majonézy? Stačí len niekoľko produktov

Domáca majonéza sa zvyčajne vyrába zo surových vajec, horčice, soli, korenia a octu, ktoré jednoducho zmiešate a pomaly pridávate olej. Pritom je dôležité škrupiny najprv poriadne opariť. Existuje však aj iný spôsob, ktorý umožňuje použiť vopred uvarené vajcia. Takto pripravená majonéza vždy vyjde a je jednoducho vynikajúca. Čo budete potrebovať?


Ingrediencie na lahodnú a krémovú majonézu:

2 uvarené vajcia,

1/2 čajovej lyžičky jablčného octu (môžete nahradiť citrónovou šťavou)

1/3 čajovej lyžičky horčice,

štipka soli a korenia podľa chuti,

1/3 šálky repkového alebo olivového oleja.

Ako si vyrobiť dobrú domácu majonézu? Dávajte pozor na miešanie
Foto: shutterstock/Tatiana_Pink

Ako si vyrobiť dobrú domácu majonézu? Dávajte pozor na miešanie

Výroba domácej majonézy trvá doslova 5 minút, ale musíte si dať pozor na jeden krok. V opačnom prípade sa môže rozdeliť a nevyjde. Všetko je to o správnej technike miešania, ktorá určí dokonalú štruktúru omáčky. Ako ju teda pripravíte krok za krokom?

Vajíčka, horčicu, ocot a olej dajte do úzkej a vysokej nádoby. Začnite miešať tyčovým mixérom a dbajte na to, aby bola špička vždy na dne.

Keď majonéza zhustne, jemne a pomaly vytiahnite špičku nahor. Robte to postupne a bez náhlenia.

Mixujte, kým nebude celá zmes hladká a krémová.

Nakoniec podľa potreby dochuťte soľou a korením.

Preložte do čistej a suchej nádoby.
Domáca majonéza by sa mala uchovávať v chladničke najviac dva týždne. Môžete si však byť istí, že zmizne oveľa skôr.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Každý len kečup a kečup. A ja hovorím: cuketová horčica. Je geniálna nielen na grilovanie

Žiadna majonéza, horčica ani kečup. Teraz sa tento sladký dresing pridáva do šalátov

The post Čo robiť s uvarenými vajíčkami? Dajte ich do nádoby, zalejte olejom a rozmixujte. V obchode ju už viac nekúpite appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj