14.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Antonova Ganna).
Ako vyrobiť dobrú domácu majonézu? Použite vopred uvarené vajcia. Nebudete sa už musieť trápiť, vyjde vám mimoriadne krémová a chutná. Len si dávajte pozor na miešanie.
Čo robiť s uvarenými vajíčkami? Dajte ich do nádoby, zalejte olejom a rozmixujte
Foto: shutterstock/Antonova Ganna
Majonéza je chutnou prílohou k jedlám, šalátom a sendvičom a často je aj príčinou mnohých sporov medzi používateľmi internetu, priateľmi a rodinami. Samozrejme, v žartovnom zmysle slova, hoci niekedy je naozaj ťažké vybrať tú najlepšiu. Preto namiesto toho, aby ste uviazli pred regálom v obchode, je lepšie si ju vyrobiť sami. Najmä preto, že je to detsky jednoduché a zaberie to len pár chvíľ.
Aké ingrediencie sa používajú na výrobu majonézy? Stačí len niekoľko produktov
Domáca majonéza sa zvyčajne vyrába zo surových vajec, horčice, soli, korenia a octu, ktoré jednoducho zmiešate a pomaly pridávate olej. Pritom je dôležité škrupiny najprv poriadne opariť. Existuje však aj iný spôsob, ktorý umožňuje použiť vopred uvarené vajcia. Takto pripravená majonéza vždy vyjde a je jednoducho vynikajúca. Čo budete potrebovať?
Ingrediencie na lahodnú a krémovú majonézu:
2 uvarené vajcia,
1/2 čajovej lyžičky jablčného octu (môžete nahradiť citrónovou šťavou)
1/3 čajovej lyžičky horčice,
štipka soli a korenia podľa chuti,
1/3 šálky repkového alebo olivového oleja.
Ako si vyrobiť dobrú domácu majonézu? Dávajte pozor na miešanie
Foto: shutterstock/Tatiana_Pink
Ako si vyrobiť dobrú domácu majonézu? Dávajte pozor na miešanie
Výroba domácej majonézy trvá doslova 5 minút, ale musíte si dať pozor na jeden krok. V opačnom prípade sa môže rozdeliť a nevyjde. Všetko je to o správnej technike miešania, ktorá určí dokonalú štruktúru omáčky. Ako ju teda pripravíte krok za krokom?
Vajíčka, horčicu, ocot a olej dajte do úzkej a vysokej nádoby. Začnite miešať tyčovým mixérom a dbajte na to, aby bola špička vždy na dne.
Keď majonéza zhustne, jemne a pomaly vytiahnite špičku nahor. Robte to postupne a bez náhlenia.
Mixujte, kým nebude celá zmes hladká a krémová.
Nakoniec podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Preložte do čistej a suchej nádoby.
Domáca majonéza by sa mala uchovávať v chladničke najviac dva týždne. Môžete si však byť istí, že zmizne oveľa skôr.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Každý len kečup a kečup. A ja hovorím: cuketová horčica. Je geniálna nielen na grilovanie
Žiadna majonéza, horčica ani kečup. Teraz sa tento sladký dresing pridáva do šalátov
The post Čo robiť s uvarenými vajíčkami? Dajte ich do nádoby, zalejte olejom a rozmixujte. V obchode ju už viac nekúpite appeared first on Vášeň v tebe.