Skip to content
Menu
Menu

Palacinky s týmto prídavkom chutia ako splnený sen. Stačí štipka

Prečítať článok

14.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha).

Každý pozná recept na palacinky a mnohí ich robia „od oka“. Tento spôsob neodporúčame, pretože vždy môžete nechtiac pokaziť chutný pokrm. Dnes vám povieme, ako pripraviť tie najlepšie palacinky. Budú pružné a tenké a špeciálnu chuť im dodá korenie.

Každý pozná recept na palacinky a mnohí ich robia „od oka“. Tento spôsob neodporúčame, pretože vždy môžete nechtiac pokaziť chutný pokrm.
Foto: shutterstock/Tanicha

Dokonalá palacinka by mala byť pružná, tenká, mäkká, nemala by sa trhať a predovšetkým by mala byť chutná. Palacinky sú takmer nekonečnou kulinárskou inšpiráciou, môžeme z nich robiť všelijaké zázraky, podávať ich slané, pečené, vyprážané, ale dnes vám povieme recept na najlepšie sladké palacinky. Pridajte do cesta štipku škorice a budú také chutné, že tento doplnok už nikdy nevynecháte.

Recept na palacinky ako sen. Tento doplnok všetko zmení

Ingrediencie:

Použite 1 plný hrnček celozrnnej múky, hladkej,

1 šálka mlieka,

3/4 šálky perlivej vody,

2 veľké vajcia,

3 lyžice rozpusteného masla,

štipka soli,

pol čajovej lyžičky škorice.

Pridajte do cesta štipku škorice a budú také chutné, že tento doplnok už nikdy nevynecháte.
Foto: shutterstock/Olya Detry

Škoricové palacinky – ako ich pripraviť:

Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Rozpustite maslo a nechajte ho chvíľu vychladnúť.

Do misky preosejeme múku, pridáme škoricu a štipku soli. Premiešajte. Potom prilejte mlieko, vodu a zašľahajte vajcia. Celú zmes vymiešajte na hladké cesto. Potom pridajte rozpustené maslo a opäť premiešajte. Misku s palacinkovým cestom odstavte na niekoľko minút.

Pripravte si panvicu a zľahka ju vymažte olejom alebo maslom. Dôkladne ju rozohrejte a lyžicou naberajte cesto na palacinky.

Smažte na miernom plameni z oboch strán. Mali by byť zlatisté a chutné. Po usmažení podávajte s obľúbenou prílohou – odporúčam jablkovú penu, tieto palacinky sú vynikajúce.

Tip: Aby boli palacinky ešte zamatovejšie a vláčnejšie, môžete mlieko vymeniť za prírodný cmar. Palacinky z cmaru so škoricou budú vašou obľúbenou verziou tohto jedla.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pripravte ich, naplňte a zalejte pudingom. V rúre získajú chuť a zjete ich za pár sekúnd

Klasický recept na palacinky. Moja teta ho robí už roky, ale spôsob pečenia prekvapuje mladších ľudí

The post Palacinky s týmto prídavkom chutia ako splnený sen. Stačí štipka appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj