14.8 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha).
Každý pozná recept na palacinky a mnohí ich robia „od oka“. Tento spôsob neodporúčame, pretože vždy môžete nechtiac pokaziť chutný pokrm. Dnes vám povieme, ako pripraviť tie najlepšie palacinky. Budú pružné a tenké a špeciálnu chuť im dodá korenie.
Každý pozná recept na palacinky a mnohí ich robia „od oka“. Tento spôsob neodporúčame, pretože vždy môžete nechtiac pokaziť chutný pokrm.
Foto: shutterstock/Tanicha
Dokonalá palacinka by mala byť pružná, tenká, mäkká, nemala by sa trhať a predovšetkým by mala byť chutná. Palacinky sú takmer nekonečnou kulinárskou inšpiráciou, môžeme z nich robiť všelijaké zázraky, podávať ich slané, pečené, vyprážané, ale dnes vám povieme recept na najlepšie sladké palacinky. Pridajte do cesta štipku škorice a budú také chutné, že tento doplnok už nikdy nevynecháte.
Recept na palacinky ako sen. Tento doplnok všetko zmení
Ingrediencie:
Použite 1 plný hrnček celozrnnej múky, hladkej,
1 šálka mlieka,
3/4 šálky perlivej vody,
2 veľké vajcia,
3 lyžice rozpusteného masla,
štipka soli,
pol čajovej lyžičky škorice.
Pridajte do cesta štipku škorice a budú také chutné, že tento doplnok už nikdy nevynecháte.
Foto: shutterstock/Olya Detry
Škoricové palacinky – ako ich pripraviť:
Na začiatku sa uistite, že všetky prísady majú izbovú teplotu. Rozpustite maslo a nechajte ho chvíľu vychladnúť.
Do misky preosejeme múku, pridáme škoricu a štipku soli. Premiešajte. Potom prilejte mlieko, vodu a zašľahajte vajcia. Celú zmes vymiešajte na hladké cesto. Potom pridajte rozpustené maslo a opäť premiešajte. Misku s palacinkovým cestom odstavte na niekoľko minút.
Pripravte si panvicu a zľahka ju vymažte olejom alebo maslom. Dôkladne ju rozohrejte a lyžicou naberajte cesto na palacinky.
Smažte na miernom plameni z oboch strán. Mali by byť zlatisté a chutné. Po usmažení podávajte s obľúbenou prílohou – odporúčam jablkovú penu, tieto palacinky sú vynikajúce.
Tip: Aby boli palacinky ešte zamatovejšie a vláčnejšie, môžete mlieko vymeniť za prírodný cmar. Palacinky z cmaru so škoricou budú vašou obľúbenou verziou tohto jedla.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pripravte ich, naplňte a zalejte pudingom. V rúre získajú chuť a zjete ich za pár sekúnd
Klasický recept na palacinky. Moja teta ho robí už roky, ale spôsob pečenia prekvapuje mladších ľudí
The post Palacinky s týmto prídavkom chutia ako splnený sen. Stačí štipka appeared first on Vášeň v tebe.