Skip to content
Menu
Menu

Cuketové placky v tejto verzii sú úžasné. Najdôležitejšie sú dve prísady

Prečítať článok

10.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Lunov Mykola).

Cuketové placky sú chuťou prázdnin. Recept na cuketové placky je veľmi jednoduchý, ale nedávno som sa rozhodla pridať do nich niečo nové. Placky mi vyšli také dobré, že som musela urobiť druhú dávku. Nečakala som, že kombinácia cukety a syra feta bude taká chutná.

Ako pripraviť tieto cuketové placky?
Foto: shutterstock/Lunov Mykola

Cuketové placky sú vysnívaným letným obedom alebo večerou. A hoci cuketu môžete ľahko zohnať na každom trhu počas celého roka, práve v lete chutí najlepšie. Recept na cuketové placky som sa naučila už ako malé dievča a robím ich identicky ako moja babička takmer stále. V našom rodinnom dome bol cukiet vždy nadbytok a keď bola ich sezóna, jedli sme túto zeleninu na raňajky, obed aj večeru. Robili sme z nej chutné omáčky, plnili ju na rôzne spôsoby a pripravovali z nej koláče. Bolo to niečo vynikajúce, ale moje nedávne cuketové placky prekonali samé seba. Pridala som do nich však niečo vlastné – svoj obľúbený syr feta a trochu mrkvy. Takéto placky sú bezkonkurenčné.

Cuketové placky – recept, ktorý si zamilujete

Ingrediencie:

3 stredne veľké cukety

2 vajcia,

1 väčšia mrkva

2 lyžice múky

lyžica syra feta (približne 50-70 g)

polovica zväzku kôpru

soľ a korenie

tuk na vyprážanie (olej alebo maslo)

Takéto placky sú bezkonkurenčné.
Foto: shutterstock/Irina Meliukh

Cuketové placky s fetou a mrkvou – ako na to?

Cuketu umyte a nastrúhajte na hrubom strúhadle. Vložte do misy, pridajte lyžičku soli a potom premiešajte. Odstavte na pol hodiny, aby cuketa pustila vodu.

Prebytočnú vodu z cukety vytlačte. Vložte cuketu späť do misy. Pridajte nastrúhanú mrkvu, nastrúhanú cibuľu a nasekaný kôpor.

Rozklepnite vajcia a pridajte rozdrobený syr feta.

Pridajte dve plné polievkové lyžice múky a podľa chuti okoreňte korením. Dôkladne premiešajte.

Medzitým si rozohrejte panvicu s trochou tuku.

Do rozpálenej panvice vložte porcie cesta a vytvarujte z nich placky. Smažte na miernom plameni z oboch strán, kým sa chutne nezapečú.

Potom ich odložte na papierovú utierku, aby sa z nich odcedil prebytočný tuk.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Čo pripraviť z cukety? Nie placky a nie polievku. Tento recept je lepší ako uhorky

Nasypte do hrnca a počkajte. Zelená fazuľka nestratí farbu a nebude vláknitá

The post Cuketové placky v tejto verzii sú úžasné. Najdôležitejšie sú dve prísady appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj