Skip to content
Menu
Menu

Je to jedna z najchutnejších polievok. Ako si pripraviť recept ako od vašej babičky

Prečítať článok

29.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich).

Karfiolová polievka je pre mnohých chuťou detstva. Takéto jedlo je nielen chutné, ale aj veľmi zdravé. Karfiolovú polievku dokážu pripraviť aj amatéri, ale aký recept by ste mali použiť, aby chutila rovnako ako tá babičkina?

Aký recept by ste mali použiť, aby chutila rovnako ako tá babičkina?
Foto: shutterstock/Liliya Kandrashevich

Základom karfiolovej polievky je, ako už názov napovedá, karfiol. Ak si chcete vychutnať lahodnú chuť takejto polievky, oplatí sa siahnuť po mladej a aromatickej zelenine.

Karfiolová polievka so smotanou, posypaná kôprom a podávaná s cesnakovými krutónmi alebo čerstvým krajcom chleba je polievka, ktorá presvedčí aj vyberavého jedáka.

Karfiolová polievka a jej prísady

dve stredne veľké mrkvy

päť stredne veľkých zemiakov

dva zväzky petržlenovej vňate

¼ koreňa zeleru

polovica karfiolu

jedno kuracie stehno

nasekaný kôpor

maslo

pšeničná múka

kyslá smotana

soľ a korenie.

Karfiolová polievka – recept

Prípravu karfiolovej polievky začnite ošúpaním a dôkladným umytím zeleniny. Mrkvu a petržlen nakrájajte na plátky, zemiaky na stredne veľké kocky, karfiol rozdeľte na ružičky a zeler nechajte v celku, teda ho nekrájajte. Nakrájajte kôpor.

Hotovú polievku podávajte s trochou smotany.
Foto: shutterstock/Gorloff-KV

Kuracie stehno vložte do hrnca a zalejte studenou vodou, približne jeden a pol až dva litre a priveďte do varu na slabom plameni. Do hrnca pridajte zeleninu, ale zatiaľ bez karfiolu. Osoľte a priveďte do varu. Potom do hrnca pridajte karfiol a varte, kým zelenina nezmäkne.

Keď je mäso dobre uvarené, vyberte ho z hrnca, mierne ho ochlaďte a oddeľte mäso od kostí. Potom ho nakrájajte na malé kúsky a vráťte do hrnca. Z masla a múky pripravte na panvici zápražku a pridajte ju do polievky. Osoľte, okoreňte, pridajte nasekaný kôpor a priveďte do varu. Polievku podávajte s trochou smotany.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Bezmäsité steaky vás zaujmú. Všetko, čo potrebujete, je karfiol a lahodná marináda a zázrak sa urobí sám

Najlepšou prílohou k večeri nie sú zemiaky ani ryža. Vezmite dve sezónne zeleniny a urobte z nich pyré – vynikajúce

The post Je to jedna z najchutnejších polievok. Ako si pripraviť recept ako od vašej babičky appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj