Skip to content
Menu
Menu

Lacnejšie ani chutnejšie to už byť nemôže. Podávať ju na večeru je zárukou hádky o ďalšiu porciu

Prečítať článok

15.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/olepeshkina).

Nemôžeme poprieť, že máme radi polievky. Nie je to žiadne prekvapenie, pretože sa pripravujú veľmi rýchlo a sú aj pomerne lacné. Z tohto jedla sa vaša rodina zblázni od radosti a bude si pýtať ďalšie.

Zelerová polievka je rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa dá uvariť doslova za 30 minút.
Foto: shutterstock.com/olepeshkina

Krémové polievky sú jedlá, ktoré sa dajú pripraviť veľmi rýchlo. Čas ich prípravy vás povzbudí k tomu, aby ste ich pripravovali, a chuť vás presvedčí, aby ste ich varili častejšie. Sme presvedčení, že keď ju budete podávať na večeru, každý si bude chcieť pridať a potom aj recept. Nižšie uvedená zelerová polievka je rýchle a jednoduché jedlo, ktoré sa dá uvariť doslova za 30 minút. Tajomstvo chuti spočíva v ľahkom orestovaní zeleniny na masle. Nezabudnite to však robiť opatrne, aby ingrediencie nemali šancu sčernieť.

Zelerovú polievku môžete uvariť vo včerajšom vývare alebo jednoducho vo vode. Polievku zahustite crème fraîche a podávajte ju s pufovaným hráškom alebo domácimi krutónmi. Práve vďaka týmto doplnkom bude konečný výsledok naozaj úžasný.

Recept na krémovú zelerovú polievku s pufovaným hráškom

Ingrediencie:

1 l vývaru,

500 g zeleru,

cibuľa,

2 strúčiky cesnaku,

2 zemiaky,

120 ml smotanového syra,

2 PL masla,

soľ a korenie podľa chuti,

250 g hrášku,

nasekaná petržlenová vňať na ozdobu.

Tajomstvo chuti spočíva v ľahkom orestovaní zeleniny na masle.
Foto: shutterstock.com/PhotoIris2021

Spôsob prípravy:

Vo veľkom hrnci zohrejte maslo. Pridajte nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak a orestujte ich dozlatista.

Pridajte na kocky nakrájaný zeler a zemiaky. Smažte na miernom ohni asi 5 minút za občasného miešania.

Do hrnca nalejte vývar. Všetko priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 20-25 minút, kým zelenina nezmäkne. Po uplynutí tejto doby polievku odstavte, aby mierne vychladla.

Vychladnutú polievku rozmixujte mixérom na hladký krém. Potom prilejte smotanu, premiešajte a podľa chuti dochuťte soľou a korením.

Polievku podávajte horúcu, ozdobenú nasekanou petržlenovou vňaťou a posypanú nadýchaným hráškom. Vychutnajte si ju!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šampiňónová polievka v úplne novej verzii. Takúto nepodáva žiadny člen rodiny

Keď sa mi nechce stáť pri hrnci, uvarím si túto polievku. Je krémová a chutná

The post Lacnejšie ani chutnejšie to už byť nemôže. Podávať ju na večeru je zárukou hádky o ďalšiu porciu appeared first on Vášeň v tebe.