4.8.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Alex Bogatyrev).
Máte radi fašírky z mletého mäsa? Ak áno, tieto vám budú chutiť ešte viac. Nazvala som ich letné mleté rezne, pretože som do nich pridala skutočne letné prísady. Sú také šťavnaté a chutné, že už mesiac musím tieto rezne robiť každé tri dni a rodina sa ich nevie nabažiť. Nepoužívam ani bravčové mäso. Tento recept je jednoducho dokonalý.
Máte radi fašírky z mletého mäsa? Ak áno, tieto vám budú chutiť ešte viac.
Foto: shutterstock/Alex Bogatyrev
Fašírky z mletého mäsa sú absolútnou klasikou slovenských večerí . Nepoznám nikoho, kto by opovrhol chutnou fašírkou so zemiakmi a uhorkovým šalátom. Je však dôležité si uvedomiť, že recept na mleté fašírky sa dá rôznymi spôsobmi vylepšiť a obohatiť o rôzne prísady.
Nedávno som trochu vybočila zo zabehnutých koľají a pripravila som mleté fašírky na vlastný spôsob. Namiesto bravčovej krkovičky som použila mäso z morčacieho stehna, pridala som nasekaný kôpor, nastrúhanú cuketu a nadrobno nadrobený syr feta. Boli také šťavnaté a chutné, že sa ku klasickému receptu už tak skoro nevrátim.
Letné mleté fašírky. Také šťavnaté a chutné, že budete skákať od radosti
Ingrediencie:
1 kg mletého mäsa z morčacieho stehna,
1 väčšia cuketa,
približne. 150-200 g syra feta (najlepšie polotučného),
zväzok kôpru,
2 malé šalotky,
2 strúčiky cesnaku,
2 vajcia,
nebielená strúhanka namočená v mlieku alebo vývare,
strúhanka,
soľ a korenie podľa chuti.
Nedávno som trochu vybočila zo zabehnutých koľají a pripravila som mleté kotlety na vlastný spôsob. Namiesto bravčovej krkovičky som použila mäso z morčacieho stehna.
Foto: shutterstock/vkuslandia
Mleté rezne s cuketou, fetou a kôprom Postup prípravy:
Cibuľu nakrájame nadrobno a osmažíme na troche tuku, najlepšie na masle. Necháme vychladnúť. Cuketu nastrúhame na hrubom strúhadle a papierovou utierkou z nej vytlačíme prebytočnú šťavu.
Mleté mäso vložíme do misy, pridáme vajcia a strúhanku scedenú z mlieka alebo vývaru. Potom pridáme rozdrobenú fetu, cibuľu a nasekaný kôpor. Pridajte tiež cuketu a cesnak pretlačený cez lis.
Do zmesi pridajte korenie a štipku soli – nezabudnite, že syr feta je už sám o sebe slaný. Potom zmes intenzívne vymiešajte na hladkú hmotu.
Pripravte si panvicu a dôkladne rozohrejte olej – nemusí ho byť málo, ale mal by byť veľmi horúci.
Mokrými rukami odtrhávajte kúsky mäsovej zmesi a tvarujte z nich rezne. Potom každú kotletu z každej strany obalíme v strúhanke a naklepeme, aby počas vyprážania neopadávala. Každú kotletu opečte z oboch strán dozlatista a v prípade potreby odsaďte prebytočný tuk papierovou utierkou.
S čím podávať letné mleté fašírky? S čímkoľvek, čo máte radi. Môžete ich podávať klasicky so zemiakmi a nakladanými alebo malými solenými uhorkami, alebo ich môžete podávať s ryžou a grilovanou zeleninou. Výborne chutia aj za studena s cesnakovou alebo kôprovou omáčkou, prípadne nakrájané na plátky a podávané v grilovanej rolke alebo tortille.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Žiadna panvica ani mikrovlnka. Ako zohriať bravčové rezne, aby neboli gumené?
Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka.
The post Letné mleté fašírky miluje celá rodina. Sú šťavnaté, pretože sa spolieham na tri prísady appeared first on Vášeň v tebe.