Skip to content
Menu
Menu

Mäso v žiadnom prípade týmto spôsobom nezamrazujte. Nielenže sa rýchlejšie kazí. Je to raj pre baktérie

Prečítať článok

29.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael).

Mrazenie mäsa je skvelý spôsob, ako predĺžiť jeho trvanlivosť. Ukazuje sa však, že mnohí z nás robia v tejto veci chybu. Môžete zamraziť mäso v plastových vreckách? Vysvetľujeme, prečo je lepšie to nerobiť.

Ako zamraziť mäso, aby sa nepokazilo?
Foto: shutterstock.com/Ahanov Michael

Zamrazovanie je dobrý nápad na skladovanie, pretože nielenže ušetríme čas pri návštevách obchodu, ale aj minieme menej peňazí, ak nakúpime viac mäsa vo výpredaji. Nie každý však vie, ako potraviny zamraziť, aby sa nepokazili. Ukazuje sa, že plastové vrecko je zlý nápad.

Ako zamraziť mäso, aby sa nepokazilo? Predtým, ako ich vložíte do mrazničky, nezabudnite na jednu vec

Pri mrazení by mäso malo byť dobre uzavreté, aby sa nepokazilo a igelitové vrecko to určite nezaručí. Fólia prinesená z obchodu navyše obsahuje množstvo baktérií a mikroorganizmov, preto je lepšie v nej potraviny neuchovávať, aby ste predišli zdravotným problémom. Ako zamraziť mäso?

Najlepším spôsobom je umiestniť mäso do uzatvárateľného ZIP vrecka, ktoré zabezpečí tesné uzavretie. Môžeme použiť aj plastové nádoby, no pamätajte na jednu veľmi dôležitú vec. Pred vložením mäsa do mrazničky z neho odstráňte tuk, inak môže zožltnúť.

Ako dlho môže byť zamrazené? Hovädzie a teľacie mäso môžeme skladovať až 8 mesiacov, bravčové až 6 mesiacov, kuracie až 3 mesiace, mleté ​​mäso až 2 mesiace.

Ako zamraziť mäso, aby sa nepokazilo? Najlepším spôsobom je umiestniť mäso do uzatvárateľného ZIP vrecka, ktoré zabezpečí tesné uzavretie.
Foto: shutterstock/HannaTor

Ako zamraziť zeleninu? Ukazuje sa, že nie všetky sú vhodné do mrazničky

Väčšinu zeleniny možno skladovať v mrazničke. Nezabudnite sa však vyhnúť mrazeniu cesnaku, cibule, baklažánov a zeleniny, ktorá obsahuje veľa vody, ako sú paradajky alebo uhorky.

Všetky ostatné je možné úspešne uchovávať pri nižšej teplote, no predtým ich treba dôkladne umyť a vysušiť. Nedávajte mokrú zeleninu do mrazničky, pretože sa rýchlo stanú ľadovými hrudkami.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako zamraziť pažítku? Zapamätajte si jednu vec. Inak z mrazničky vyberiete kocku ľadu

Ako zamraziť droždie, aby nestratilo svoje vlastnosti? Zapamätajte si tri pravidlá

The post Mäso v žiadnom prípade týmto spôsobom nezamrazujte. Nielenže sa rýchlejšie kazí. Je to raj pre baktérie appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj