Skip to content
Menu
Menu

Moja babička pridáva túto prísadu do jahodového džemu. Celá rodina si pýta recept

Prečítať článok

5.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Igor Normann).

S nastávajúcim júnom nastáva najlepší čas na konzumáciu jahôd. Našťastie si z nich môžeme pripraviť aj lahodný džem, ktorý si môžeme vychutnávať po zvyšok roka. Použite túto jedinú ingredienciu, ktorú do jahodového džemu pridáva moja babička, a vytvorte tak nebeskú chuť uzavretú v pohári.

Moja stará mama pridáva jednu ingredienciu do jahodového džemu a tá ho podstatne zmení k lepšiemu
Foto: shutterstock/Igor Normann

Prísady na jahodový džem s horkou čokoládou

Na prípravu tohto lahodného jahodového džemu potrebujeme len štyri prísady. Tri z nich používame aj pri príprave iných džemov, no v tomto prípade „robí prácu“ jeden produkt.

Budete potrebovať:

1 balenie Gelfixu,

2 kg jahôd,

200 g horkej čokolády,

500 g cukru.

Práve pridanie horkej čokolády zvýrazní chuť jahodového džemu a dodá mu mimoriadne príjemnú vôňu. Je to nepochybne dokonalé duo, ktoré sa chuťovo výborne dopĺňa.

Pridanie horkej čokolády zvýrazní chuť jahodového džemu
Foto: shutterstock/tjncaldas

Ako správne umyť jahody pred prípravou džemu?

Začnite tým, že… umyjete jahody. Jednoduché opláchnutie vodou pomôže zbaviť sa piesku a zvyškov pôdy, ale neodstráni pesticídy, ktoré na ovocí zostali. Na tento účel je dobré pripraviť si špeciálnu zmes. Najprv nalejte do misky vodu a ocot v pomere 3:1 a odložte ich na 5 minút. Jahody sceďte v sitku, umyte misu vodou a pripravte druhú zmes, pričom tentoraz pridajte 1 čajovú lyžičku jedlej sódy na liter vody. Chvíľu ich namočte, opäť sceďte v sitku, dôkladne opláchnite a nechajte uschnúť.

Jahodový džem s horkou čokoládou – ako pripraviť?

Keď máte ovocie umyté, môžete sa pustiť do prípravy džemu. Jahody zbavíme stopiek a vložíme ich do hrnca s hrubým dnom. Pridajte balíček gelfixu a za stáleho miešania všetko priveďte do varu. Pridajte cukor a varte ďalšie 3 minúty. Čokoládu nakrájajte, pridajte ju k džemu a všetko dobre premiešajte. Džem dáme do čistých a sterilizovaných pohárov (približne 300 ml), pevne uzavrieme a necháme vychladnúť. Tento jahodový džem s čokoládou sa výborne hodí do muffinov, buchiet, koláčov, zmrzlinové dezerty, vaflí, jogurtu, palaciniek, ovsených vločiek alebo toastov. Po otvorení skladujte v chladničke.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Spojte mandarínky, cukor a škoricu a získate vynikajúcu špecialitu. Chutí ako letné popoludnie

Pridajte do džemu namiesto cukru. Nestratí chuť a bude zdravší a menej kalorický

The post Moja babička pridáva túto prísadu do jahodového džemu. Celá rodina si pýta recept appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj