17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/melei5).
Jar je čas, keď zo zásuviek vyťahujeme recepty, ktoré sú ľahšie a farebnejšie. Ak však žiadne nemáte, musíte si vystačiť s tými, ktoré nájdete na internete. Preto sa s vami radi podelíme o recept na zelenú dobrotu, ktorú môžete podávať už dnes. S touto ingredienciou chutí najlepšie.
Krémovo-špenátová polievka s vajíčkom uvareným na tvrdo
Foto: shutterstock/melei5
Jar, ktorá nás obklopuje, nás nabáda k príprave čoraz zaujímavejších jedál, ktoré spestria naše večere. Čoraz častejšie sa vzdávame jedál ako rezne alebo guláš a nahrádzame ich ľahšími pochúťkami. Nižšie uvedený recept sa môže ukázať ako taká ideálna náhrada. Ide o kombináciu tých najlepších chutí, ktoré tvoria originálnu zmes a kompozíciu. Túto polievku ozdobte vareným vajíčkom a sledujte, ako mizne z tanierov.
Špenát je veľmi obľúbená jarná zelenina
Foto: shutterstock/alicja neumiler
Veľmi jarnou polievkou je tá zo šťaveľa. Okrem neho však existuje niekoľko ďalších jedál, ktoré si zaslúžia pomenovanie jarné. Jedným z nich je krémová špenátová polievka. Po rozmixovaní bude zaujímavá pre každého a horúce porcie sa v okamihu roztopia.
Recept na krémovú špenátovú polievku s vajíčkom uvareným natvrdo
Ingrediencie:
300 g čerstvého špenátu,
cibuľa,
2 strúčiky cesnaku,
zemiaky,
500 ml vývaru,
150 ml smotany na šľahanie,
2 vajcia,
soľ a korenie podľa chuti,
olivový olej.
Jar je čas, keď zo zásuviek vyťahujeme recepty, ktoré sú ľahšie a farebnejšie
Foto: shutterstock/Sea Wave
Spôsob prípravy:
Vo veľkom hrnci zohrejte na miernom ohni olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezačnú hnednúť.
Pridajte na plátky nakrájané zemiaky a smažte ich niekoľko minút, kým nezhnednú. Potom pridajte nasekaný špenát a smažte, kým nezvädne.
Do hrnca nalejte vývar. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 10-15 minút, kým zelenina nezmäkne.
Polievku rozmixujte mixérom na hladkú kašu. V samostatnom hrnci uvarte vajcia natvrdo. Keď sú hotové, ošúpte a nakrájajte ich na štvrtiny.
Do polievky pridajte smotanu na šľahanie a podľa chuti ju dochuťte soľou a korením. Zohrejte, ale nevarte.
Polievku podávajte v miskách a ozdobte kúskami vajec uvarených natvrdo. Na ozdobu môžete pridať aj trochu smotany alebo nasekaný kôpor. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Šampiňónová polievka v úplne novej verzii. Takúto nepodáva žiadny člen rodiny
Lacnejšie ani chutnejšie to už byť nemôže. Podávať ju na večeru je zárukou hádky o ďalšiu porciu
The post Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať appeared first on Vášeň v tebe.