Skip to content
Menu
Menu

Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať

Prečítať článok

17.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/melei5).

Jar je čas, keď zo zásuviek vyťahujeme recepty, ktoré sú ľahšie a farebnejšie. Ak však žiadne nemáte, musíte si vystačiť s tými, ktoré nájdete na internete. Preto sa s vami radi podelíme o recept na zelenú dobrotu, ktorú môžete podávať už dnes. S touto ingredienciou chutí najlepšie.

Krémovo-špenátová polievka s vajíčkom uvareným na tvrdo
Foto: shutterstock/melei5

Jar, ktorá nás obklopuje, nás nabáda k príprave čoraz zaujímavejších jedál, ktoré spestria naše večere. Čoraz častejšie sa vzdávame jedál ako rezne alebo guláš a nahrádzame ich ľahšími pochúťkami. Nižšie uvedený recept sa môže ukázať ako taká ideálna náhrada. Ide o kombináciu tých najlepších chutí, ktoré tvoria originálnu zmes a kompozíciu. Túto polievku ozdobte vareným vajíčkom a sledujte, ako mizne z tanierov.

Špenát je veľmi obľúbená jarná zelenina
Foto: shutterstock/alicja neumiler

Veľmi jarnou polievkou je tá zo šťaveľa. Okrem neho však existuje niekoľko ďalších jedál, ktoré si zaslúžia pomenovanie jarné. Jedným z nich je krémová špenátová polievka. Po rozmixovaní bude zaujímavá pre každého a horúce porcie sa v okamihu roztopia.

Recept na krémovú špenátovú polievku s vajíčkom uvareným natvrdo

Ingrediencie:

300 g čerstvého špenátu,

cibuľa,

2 strúčiky cesnaku,

zemiaky,

500 ml vývaru,

150 ml smotany na šľahanie,

2 vajcia,

soľ a korenie podľa chuti,

olivový olej.

Jar je čas, keď zo zásuviek vyťahujeme recepty, ktoré sú ľahšie a farebnejšie
Foto: shutterstock/Sea Wave

Spôsob prípravy:

Vo veľkom hrnci zohrejte na miernom ohni olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým nezačnú hnednúť.

Pridajte na plátky nakrájané zemiaky a smažte ich niekoľko minút, kým nezhnednú. Potom pridajte nasekaný špenát a smažte, kým nezvädne.

Do hrnca nalejte vývar. Priveďte do varu, potom znížte teplotu a varte asi 10-15 minút, kým zelenina nezmäkne.

Polievku rozmixujte mixérom na hladkú kašu. V samostatnom hrnci uvarte vajcia natvrdo. Keď sú hotové, ošúpte a nakrájajte ich na štvrtiny.

Do polievky pridajte smotanu na šľahanie a podľa chuti ju dochuťte soľou a korením. Zohrejte, ale nevarte.

Polievku podávajte v miskách a ozdobte kúskami vajec uvarených natvrdo. Na ozdobu môžete pridať aj trochu smotany alebo nasekaný kôpor. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Šampiňónová polievka v úplne novej verzii. Takúto nepodáva žiadny člen rodiny

Lacnejšie ani chutnejšie to už byť nemôže. Podávať ju na večeru je zárukou hádky o ďalšiu porciu

The post Najjarnejšia polievka, akú som kedy videla. Šťaveľová polievka sa môže schovať appeared first on Vášeň v tebe.