Skip to content
Menu
Menu

Obalila som ho v strúhanke a vyprážila na oleji. Takú chuťovku si môžete pripraviť aj vy

Prečítať článok

27.4.2024 Redakcia Vašeň v tebe (Foto: shutterstock/inimma).

Zelenina sa dá pripraviť na mnoho rôznych spôsobov a v tom je jej krása. Dá sa variť, vyprážať alebo z nej pripraviť úplne iný pokrm. Dnes vám chceme ukázať, ako pripraviť karfiol, ktorý je jednoduchý a chutný. Žiadny iný recept nie je taký dobrý.

Vyskúšajte tento recept na vyprážaný karfiol.
Foto: shutterstock/inimma

Karfiol je veľmi univerzálna zelenina, ktorú možno pripraviť na mnoho rôznych spôsobov. Môžete ho pridať do omáčok, šalátov, polievok, ako hlavné jedlo alebo ho použiť aj ako samotný snack. Jeho chuť pozná pravdepodobne každý. Vďaka nižšie uvedenému receptu si ho budete môcť čo najskôr pripraviť aj doma.

Karfiol je skvelá voľba ako hlavné jedlo. Môže sa podávať aj ako samotný snack a chutí výborne teplý alebo studený. Jeho chuť sa dobre dopĺňa s domácimi omáčkami, ale ak chcete ochutnať jeho plnú chuť, nepoužívajte žiadne. Môže sa zdať, že jeho príprava týmto spôsobom je časovo náročná, my vám však chceme ukázať, že to nie je pravda. Aby to bolo ešte rýchlejšie, namiesto vyprážania môžete zvoliť tepelnú úpravu v rúre. 

Recept na vyprážaný karfiol

Ingrediencie:

hlavička karfiolu,

2 vajcia,

150 ml mlieka,

3 lyžice mlieka,

100 g strúhanky,

soľ a korenie podľa chuti,

olej na vyprážanie.

Pripravte si karfiol, ktorý si zamilujete.
Foto: Pixabay/congerdesign

Spôsob prípravy:

Karfiol umyte a rozdeľte na ružičky. Karfiol vložte do hrnca, zalejte vodou a 150 ml mlieka, pridajte lyžičku soli a varte do mäkka. Po uplynutí tejto doby karfiol sceďte a nechajte vychladnúť.

Vajíčka rozbite do misky a rozšľahajte ich s 3 lyžicami mlieka, soľou a korením. Namočte každú ružičku do vaječnej zmesi a potom ju obalte v strúhanke.

V hlbokej panvici rozohrejte primerané množstvo oleja. Pridajte obalený karfiol a vyprážajte v rozohriatom oleji z oboch strán do zlatista. Potom ho vyberte na tanier vystlaný papierovou utierkou.

Takto pripravený karfiol môžete podávať. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Sezónny karfiol v nadčasovej kari marináde. Zvýši chuť zimných večerí

Chuť tradície v nádobe. Kapustová vitamínová bomba

The post Obalila som ho v strúhanke a vyprážila na oleji. Takú chuťovku si môžete pripraviť aj vy appeared first on Vášeň v tebe.