Skip to content
Menu
Menu

Potrebujete len trochu sódy bikarbóny a roztlačené banány. Vyskúšajte a nebudete ľutovať

Prečítať článok

16.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Hramova).

Keď väčšina ľudí vidí kombináciu jedlej sódy s akoukoľvek inou zložkou, okamžite si predstaví konkrétny výrobok, ktorý nám pomôže vyčistiť nečistoty. V tomto prípade je to však úplne inak. Objavte recept na chutné lievance, ktoré vznikli kombináciou trochy jedlej sódy s roztlačenými banánmi.

Objavte recept na chutné lievance, ktoré vznikli kombináciou trochy jedlej sódy s roztlačenými banánmi.
Foto: shutterstock/Elena Hramova

Prísady na rýchle banánové lievance

Na prípravu týchto rýchlych a jednoduchých banánových lievancov potrebujete len:

½ šálky múky

1 banán

1 vajce

1 čajová lyžička sódy bikarbóny

200 ml cmaru

olej na vymastenie panvice

Ak nemáte cmar, môžete ho nahradiť rovnakým množstvom kefíru. Uistite sa, že vajce a cmar alebo kefír majú izbovú teplotu. Potom budú lievance ešte lepšie.

Ako pripraviť banánové lievance so sódou bikarbónou?

Banán dôkladne roztlačte vidličkou a vložte ho do misky. Pridajte múku, vajce, jedlú sódu a cmar alebo kefír a premiešajte metličkou, aby nevznikli hrudky. Ak dávate prednosť rýchlejšiemu spôsobu, vložte všetky prísady do mixéra a rozmixujte na hladkú hmotu.

Potom rozohrejte panvicu a zľahka ju vymastite olejom. Môžete to urobiť pomocou silikónového štetca alebo papierovej utierky namočenej v oleji. Lievance smažte z každej strany, kým nezhnednú. Vďaka sóde a cmaru/kefíru budú zvonka chrumkavé a zvnútra mäkké. Najlepšie chutia s jogurtom, ovocnou šťavou, čokoládovou omáčkou alebo javorovým sirupom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Pridajte 100 ml. Palacinky budú mäkké, vláčne a nebudú sa trhať. Nie je to o perlivej vode

Zemiakové placky majú ďaleko od dokonalosti? Používam tento recept a vychádzajú šialene chrumkavé

The post Potrebujete len trochu sódy bikarbóny a roztlačené banány. Vyskúšajte a nebudete ľutovať appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj