Skip to content
Menu
Menu

Rebarborový koláč podľa tohto receptu je majstrovské dielo. Nadýchaný a jemný – musíte vyskúšať

Prečítať článok

20.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto).

Rebarborový koláč je chuťou jari a leta a pre nás našťastie už začína sezóna tejto jedinečnej zeleniny (áno, zeleniny) a môžeme začať vyrábať tie najlepšie pečené dobroty. Recept na rebarborový koláč je jednoduchý, no neuveríte, aký bude nadýchaný a jemný. Stačí párkrát zakrútiť lyžicou alebo mixérom a je hotový.

Upečte si s nami výborný rebarborový koláč.
Foto: shutterstock/hlphoto

Rebarborový koláč je klasika a žiadna jar, či leto sa nezaobíde bez popoludnia so šálkou limonády a kúskom nadýchaného koláča s mierne kyslou rebarborou. Ak hľadáte recept na jednoduchý a rýchly koláč, ktorý si nevyžaduje dlhé státie v kuchyni, ale len niekoľko jednoduchých surovín a rúru, tento recept musíte čo najskôr vyskúšať. Rebarborový koláč bude jemný, nadýchaný a chutí ako na prázdninách u babičky. Nevieme, či existuje jednoduchší recept. Asi nie.

Jedným z prvých produktov jarnej záhradky je rebarbora. A tak teraz je ten správny čas na rebarborový koláč.
Foto: Pixabay/NoName_13

Rebarborový koláč – jemný a nadýchaný

Ingrediencie:

1 kocka mäkkého masla (200 g),

2 plné hrnčeky pšeničnej múky (ideálny je typ 500),

4 stredne veľké vajcia (mali by mať izbovú teplotu),

cca 1,5 šálka cukru,

2 lyžice vanilkového cukru,

niekoľko stoniek rebarbory,

lyžička škorice,

1 plná čajová lyžička prášku do pečiva,

práškový cukor na posypanie.

Ako pripraviť rebarborový koláč – postup krok za krokom

Rebarborové stonky očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Potom ich vložte do misky, pridajte lyžicu vanilkového cukru a škoricu. Všetko dôkladne premiešajte a odložte bokom. Medzitým oddeľte bielka od žĺtkov. Bielka vyšľahajte do tuhej peny.

Mäkké maslo vložte do misky, pridajte cukor a zvyšok vanilkového cukru. Zmes šľahajte, kým nie je biela a nadýchaná. Potom pridávajte po jednom žĺtku a stále šľahajte.

Postupne pridávajte múku zmiešanú s práškom do pečiva. Potom po lyžiciach pridávajte vyšľahaný sneh z bielkov a jemne miešajte, aby ste neporušili ich štruktúru.

Pripravte si plech na pečenie, ktorý vyložte papierom. Preneste naň cesto a navrch poukladajte kúsky rebarbory.

Rúru predhrejte na 180 stupňov. Pečte približne 40-50 minút. Po upečení ozdobte práškovým cukrom.

Tip: Do rebarborového koláča môžete pridať rozdrvenú bielu čokoládu. Dodá to koláču chuť a príjemnú štruktúru, ale potom môžete pridať o niečo menej cukru alebo viac rebarbory, aby ste vyvážili sladkosť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Citrónový koláč alebo chlebíčky prehrávajú s touto bábovkou. Keď uvidíte recept, prekvapene si pretriete oči

Lahodný koláč pre každý rozpočet. Za celú vec miniete len 4 eura

The post Rebarborový koláč podľa tohto receptu je majstrovské dielo. Nadýchaný a jemný – musíte vyskúšať appeared first on Vášeň v tebe.