19.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/JeniFoto).
Výroba cesta na pizzu nemusí byť zložitá ani zdĺhavá. Samozrejme, každý rodený Talian vám povie, že cesto na pizzu by malo dlho kysnúť a dozrievať až 48 hodín. V tomto recepte to tak nie je. Toto cesto na pizzu pripravíte bez kysnutia a najlepšiu domácu pizzu budete mať za menej ako 30 minút. Toto je najjednoduchší recept na cesto na pizzu.
Cesto na pizzu – existuje veľa možností a každý deň môžete vyskúšať inú pizzu
Foto: shutterstock/JeniFoto
Cesto na pizzu môžete pripraviť za pár minút a bez obáv, že bude nechutné, tvrdé alebo gumové. Nič z toho. Recept na cesto na pizzu, o ktorý sa s vami dnes podelíme, som vyskúšala na sebe a vlastnej rodine. Všetci boli nadšení a takúto pizzu si žiadajú aspoň dvakrát do týždňa. Všetci sú prekvapení, že to nie je pizza z pizzerie.
Domáca pizza s hubami je tiež vynikajúca voľba
Foto: shutterstock/Shaiith
Cesto na pizzu – hotové za pár minút
Ingrediencie:
cca 30 g čerstvého droždia,
1,5 šálky hladkej múky (ja som mala typ 390),
cca 3/4 šálky vlažného mlieka,
2 PL olivového oleja,
čajovú lyžičku soli,
lyžičku cukru,
prípadne štipka sušeného oregana.
Recept na cesto na pizzu za pár minút
Foto: shutterstock/margouillat photo
Domáca pizza – ako ju pripraviť:
Múku preosejte do misky. Pridáme cukor, soľ a oregano. Zmiešajte.
V hrnčeku s teplým (ale nie horúcim) mliekom rozdrobíme droždie a dobre premiešame, aby sa rozpustilo.
Obsah hrnčeka vylejeme do misy s múkou a začneme miesiť cesto, pričom po troškách pridávame olej.
Keď je cesto hladké a pružné, preneste ho na ľahko pomúčenú pracovnú plochu a rozvaľkajte na pomerne tenký plát. Okraje nechajte trochu hrubšie.
Na cesto natrite paradajkovú omáčku a pridajte obľúbenú posýpku. Pridala som sušenú šunku, natrhané kúsky mozzarelly a lístky čerstvej bazalky.
Pizzu vložte do rúry vyhriatej na 220 stupňov. Pečte 7-10 minút.
Samozrejme, môžete pridať akékoľvek prísady, ktoré máte radi, alebo čokoľvek, čo vám zostalo v chladničke. Existuje veľa možností a každý deň môžete vyskúšať inú pizzu. Príjemné je, že takéto hotové cesto na pizzu môžete ľahko zamraziť alebo uskladniť v chladničke do ďalšieho dňa.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Čakáte a čakáte a kysnuté cesto nevykysne? Vďaka pekárskemu triku sa expresne zdvojnásobí
The post Recept na cesto na pizzu za pár minút. Vymiesime, pridáme dobroty a pečieme – Taliani vám budú závidieť appeared first on Vášeň v tebe.