Skip to content
Menu
Menu

Recept na palacinky bez pšeničnej múky. Sú také chutné, že ich jem na raňajky aj obed

Prečítať článok

27.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo).

Ako pripravujete palacinky? Toto je jeden z tých receptov, ktoré robíme od oka a vždy používame rovnaké ingrediencie. Niekedy sa však oplatí vykročiť z radu a urobiť ikonické palacinky úplne inak. Vymeňte pšeničnú múku za inú, oveľa zdravšiu. Tieto palacinky sú chutné, netrhajú sa a môžu ich jesť aj ľudia, ktorí sú alergickí na lepok.

Pohánkové palacinky – chutné palacinky aj pre tých, ktorí sú alergický na lepok
Foto: shutterstock/margouillat photo

Pohánkové palacinky sú ideálnou voľbou na raňajky, obed aj desiatu. Nejde len o prvok prekvapenia spojený s výmenou pšeničnej múky za pohánkovú, ale sú aj splneným snom o chutných palacinkách pre tých, ktorí sú alergickí na lepok alebo trpia celiakiou. Palacinky z pohánkovej múky podľa môjho názoru najlepšie chutia v slanej verzii, odporúčam ich piecť najmä so šunkou a taveným syrom alebo ich podávať so slaným tvarohom.

Pohánkové palacinky. Jemné a chutné

Ingrediencie:

1 šálka pohánkovej múky (mala by byť čo najjemnejšia),

1 šálka mlieka alebo rastlinného nápoja,

1 šálka perlivej vody,

2 väčšie vajcia,

3 lyžice rozpusteného masla,

štipka soli,

tuk na vyprážanie.

Palacinky z pohánkovej múky najlepšie chutia v slanej verzii
Foto: shutterstock/Javier Garcia Seijas

Bezlepkové palacinky. Ako ich pripraviť?

Postup ich prípravy je podobný ako pri príprave klasických palaciniek. Samozrejme, začnite rozpustením masla.

Do misky dajte pohánkovú múku, zalejte ju mliekom a vodou. Potom zašľahajte vajcia a pridajte maslo. Nezabudnite na štipku soli – môže jej byť o niečo viac ako pri pšeničných palacinkách. Maximálne pol malej lyžičky.

Cesto na palacinky vymiešajte do hladka. Potom si predhrejte mierne vymastenú panvicu. A teraz klasika – naberačkou nalejte dávky cesta na palacinky na panvicu. Nezabudnite však, že cesta nesmiete naliať príliš veľa – palacinky by mali byť tenké, inak sa budú trhať.

Pohánková múka je tiež skvelá na posýpku, môžete ju pridať do knedlí alebo iných rezancov a môžete ju použiť aj na prípravu knedľového cesta. Ak máte v rodine ľudí, ktorí nejedia lepok, alebo ak ste jednoducho zvedaví na nové chute, začnite s výrobou pohánkových palaciniek – nebudete ľutovať.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Toto je najjednoduchší koláč na svete. Najlepšie chutí s jahodami

Moja mama ho pridáva do džemov namiesto cukru. Menej kalorické a také chutné

The post Recept na palacinky bez pšeničnej múky. Sú také chutné, že ich jem na raňajky aj obed appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj