Skip to content
Menu
Menu

Takýto jednoduchý francúzsky krémeš som ešte nerobila. Až doteraz. A už nikdy sa nenadriem

Prečítať článok

17.04.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk).

Verím, že dobrý koláč je nielen taký, ktorý dobre chutí, ale aj taký, ktorý sa rýchlo pripraví. Krémeš z lístkového cesta je jedným z nich. Tento triviálny recept som už dala všetkým tetám a priateľom.

Jednoduchý krémeš z lístkového cesta
Foto: shutterstock/Agnes Kantaruk

Tradičný francúzsky krémeš sa pripravuje z lístkového cesta, preto sa s vami podelím o tento recept. Tento dezert bude veľmi jednoduchý na prípravu a šialene chutný. Čo viac si môžete priať? Dobrý recept. Tu je recept na francúzsky krémeš, ktorý si môžete uložiť na neskôr.

Francúzsky krémeš na lístkovom cestíčku. Recept, ktorý by ste radšej nemali stratiť

Chrumkavé lístkové cesto obložené lahodným, jemným vanilkovým krémom je ten najlepší koláč ku káve, aký si môžeme naservírovať. Krémeš na keksoch sa mu nemôže rovnať. Ale čo je najdôležitejšie, nemusíte sa nadrieť, pretože ich môžete pripraviť veľmi rýchlo.

Ingrediencie:

2 balíčky lístkového cesta (vychladené),

2-3 PL práškového cukru,

5 žĺtkov

3 PL pšeničnej múky,

1 šálka cukru,

2 balíčky vanilkového cukru,

2 šálky mlieka,

niekoľko kvapiek mandľového extraktu,

200 g mäkkého masla,

ovocie, napr. maliny alebo čučoriedky (voliteľné).

Lístkové cesto nemusíte pripravovať doma. Dnes ho už kúpite v každých potravinách. Ušetríte veľa času
Foto: shutterstock/Pixel-Shot

Recept na najlepší krémeš. Príprava krok za krokom

Spôsob prípravy:

V miske zmiešame žĺtky, cukor, vanilkový cukor a múku s 1 šálkou mlieka. Zvyšok mlieka zvaríme v hrnci. Do vriaceho mlieka vlejte žĺtkovú zmes a za stáleho miešania varte dve minúty. Uvarený puding prelejte do inej nádoby a prikryte potravinárskou fóliou. Puding odložíme bokom, aby vychladol.

Predhrejte rúru na 190 stupňov Celzia. Lístkové cesto rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, popicháme vidličkou a pečieme 10 minút. Necháme vychladnúť. Druhé lístkové cesto položte na plech, nožom ho nakrájajte na obdĺžniky (neprekrajujte až do konca), popichajte vidličkou a pečte 10 minút. Potom ich odložte bokom, aby vychladli.

Mäkké maslo vyšľaháme mixérom. Postupne pridávame vychladnutý puding a stále miešame, až kým nevznikne hladký krém. Pridajte aj mandľový extrakt. Potom ho rozotrite na spodok lístkového cesta, prikryte obdĺžnikmi cesta a posypte práškovým cukrom. Môžete pridať aj obľúbené ovocie. Odložte na niekoľko hodín do chladničky, podávajte vychladené.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Urobila som ju večer a ráno z nej nebola ani omrvinka. Je mäkká ako obláčik

Želé koláč na Veľkú noc. Tento dezert je hit! Pripravte si ho na veľkonočné sviatky a prekvapte svoju rodinu

The post Takýto jednoduchý francúzsky krémeš som ešte nerobila. Až doteraz. A už nikdy sa nenadriem appeared first on Vášeň v tebe.