Skip to content
Menu
Menu

Tento džem takmer nikto nepozná a je lepší ako jahodový džem. Perfektný na vafle

Prečítať článok

21.4.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Julia+Shamayaeva).

Recept na džem, ktorý vám dnes ukážeme, je takmer neznámy. Všetci veľmi dobre poznáme recepty na jahodový džem, ríbezľový džem a dokonca aj mandarínkový džem. Džem z tohto ovocia však všetky tieto druhy prekonáva. Raz ho vyskúšate a odvtedy si už nebudete vedieť predstaviť palacinky a vafle s inou polevou.

Ktorý džem prekoná ten jahodový?
Foto: shutterstock/Julia+Shamayaeva

Nie všetci vedia, že banány nie sú len desiata alebo prídavok do ovsenej kaše, ale že z banánov sa dá pripraviť i banánový džem. Banánový džem je perfektný nápad na sladkú prílohu k toastom alebo palacinkám a vafliam. Tí, ktorí mali možnosť takýto džem vyskúšať, sa zhodujú, že najlepšie chutí priamo z pohára a konzumuje sa lyžičkou. Recept na banánový džem je veľmi jednoduchý a nemal by nikomu robiť problémy. Je tu však jeden dôležitý doplnok v recepte – banánové alebo číre želé.

Džem lepší ako jahodový. Použite banány

Zloženie:

1 kg zrelých banánov (6-7 kusov)

2 plné lyžice želé v prášku (číre alebo banánové)

1 vrchovatá polievková lyžica vanilkového cukru

šťava vytlačená z jedného citróna

plná polievková lyžica cukru

štipka škorice (nepovinné)

trochu vody

Banánový džem je perfektný nápad na sladkú prílohu k vafliam, toastom a palacinkám.
Foto: shutterstocô/EllyGri

Banánový džem – ako ho pripravíte

Pripravte si hrniec alebo širokú panvicu, najlepšie s hrubým dnom. Potom pridajte šťavu vytlačenú z citróna a vodu – stačí približne 100 ml. Potom pridajte banány nakrájané na kúsky (samozrejme, vopred ich ošúpte).

Do hrnca s banánmi pridajte vanilkový cukor, biely cukor a škoricu, ak ju používate. Premiešajte a zohrievajte na miernom ohni.

Keď sú banány horúce, všetko rozmixujte ručným mixérom do hladka.

Banánový džem varte asi 20 minút, pričom občas premiešajte. Potom pridajte želé v prášku, premiešajte a varte ďalších 7 minút.

Horúci džem vložte do čistých a vyvarených pohárov, pevne uzavrite a otočte hore dnom, aby viečka tesnili. Nechajte úplne vychladnúť.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Takto banány nejedzte. O ich čerstvosti veľa napovie jeden detail. Vôbec nejde o hnedé škvrny

Rýchly dezert bez pečenia a bez gramu múky? Vyberte si banánové potešenie, je hotové v okamihu

The post Tento džem takmer nikto nepozná a je lepší ako jahodový džem. Perfektný na vafle appeared first on Vášeň v tebe.