Skip to content
Menu
Menu

Tento recept som si priniesla z cesty do Francúzska. Palacinky mi ešte nikdy nevyšli tak dokonale

Prečítať článok

29.6.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/monticello).

Crepes alebo francúzske palacinky z veľmi tenkého a pružného cesta sú pochúťkou, akej sa nevyrovná žiadna iná. Príprava nie je náročná, ale je potrebné dodržať správne pomery a je tu jedna tajná prísada, na ktorú mnohí ľudia zabúdajú.

Crepes alebo francúzske palacinky z veľmi tenkého a pružného cesta sú pochúťkou, akej sa nevyrovná žiadna iná.
Foto: shutterstock.com/monticello

Na svete nie je núdza o milovníkov palaciniek. Niektorí milujú nadýchané palacinky, iní siahajú po tenkých francúzskych palacinkách. K dispozícii sú sladké aj slané verzie palaciniek, pričom obe ponúkajú jedinečný gastronomický zážitok. Vaše chuťové bunky sa ich nikdy nenabažia!

Turisti cestujú špeciálne do Francúzska, aby ochutnali tieto pochúťky. Môžete si ich pripraviť vo vlastnej kuchyni

Nemusíte cestovať do zahraničia ani chodiť do gurmánskych reštaurácií, aby ste si mohli vychutnať francúzske špeciality. Recept na tenké, pružné palacinky je triviálny. Stačí sa zásobiť správnymi prísadami a vyhradiť si počas dňa trochu času.

Prípravu cesta zvládne každý amatér sladkej kuchyne, ale je potrebné pamätať na jednu veľmi dôležitú vec. Záleží nielen na pomeroch ingrediencií, ale aj na spôsobe ich kombinácie. Cesto je potrebné prevzdušniť, okrem iného aj preosiatím múky. Mnoho ľudí tiež prehliada pridanie masla – veď je to kľúčová zložka! Práve vďaka nemu sú palacinky také dokonalé.

Palacinky na francúzsky spôsob. Ako ich pripraviť?
Foto: shutterstock/schankz

Ingrediencie:

160 g pšeničnej múky,

160 ml mlieka,

240 ml perlivej vody,

3 vajcia,

3 lyžice rozpusteného masla,

štipka soli,

voliteľne: práškový cukor, čokoládový krém, džem, marmeláda.

Palacinky na francúzsky spôsob. Ako ich pripraviť

Začnite prípravou cesta. Múku preosejeme do misy a zmiešame so štipkou soli a práškovým cukrom, ak sa rozhodneme pripraviť sladkú verziu palaciniek. Prilejte vychladnuté mlieko a perlivú vodu. Zmes vymiešajte mixérom na vysokých otáčkach, kým nebude hladká a tekutá.

Do cesta postupne pomaly pridávajte rozpustené a vychladnuté maslo. Nakoniec vzniknutú zmes nalejte do horúcej panvice vymastenej trochou masla. Cesto rovnomerne rozotrite po celej ploche panvice a smažte z oboch strán dozlatista. Teraz už stačí len servírovať francúzske špeciality s obľúbenými prílohami a vychutnať si ich s úsmevom na tvári. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Suvisiace články:

Na chutné vafle nemusíte chodiť k moru. Sú mäkké a sladké presne tak, ako ich máte radi

Ak ste do tohto cesta ešte nepridali tvaroh, môžete ľutovať. Tento jeden dodatok mení všetko

The post Tento recept som si priniesla z cesty do Francúzska. Palacinky mi ešte nikdy nevyšli tak dokonale appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj