Skip to content
Menu
Menu

Tento šialený predkrm pripravujem vždy cez májové víkendy. Kombinácia cukety a sladkej omáčky je úžasná

Prečítať článok

4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ollphotograph).

Snívate o nevšednom predjedle, ale chýba vám originálny nápad? Namiesto zložitých receptov sa rozhodnite pre klasiku v novom šate. Hovoríme o májovej obaľovanej cukete, ktorá podávaná v sladkej omáčke a so slanými mliečnymi výrobkami si získa srdce každého.

Cuketa sa dá podávať na milión spôsobov
Foto: shutterstock/Ollphotograph

Vyprážaná cuketa znie ako špecialita starej mamy? Nič nemôže byť ďalej od pravdy! Túto pôvabnú sezónnu zeleninu stačí len trochu upraviť, aby získala šialene aromatickú chuť hodnú najlepších reštaurácií. V našom recepte nájdete sladké a slané chute, ktoré pri podávaní na májovom stretnutí spôsobia poriadny rozruch!

Cukety obalím a podávam so slaným syrom. Takýto jednoduchý predkrm je ohňostrojom chutí

Niekedy platí, že čím jednoduchšie, tým lepšie. Táto zásada platí aj v kuchyni, kde, ako sa ukazuje, z jednoduchých, sezónnych a lacných surovín môžete vykúzliť skutočné umelecké diela. Dnes si pripravíme cukety, ktoré sa dajú podávať na milión spôsobov. Náš recept je však založený na jednoduchom zlatistom obale a kombinácii sladkých a slaných akcentov.

Jedinečná chuť cukety je v tejto variácii podčiarknutá nezvyčajnou kombináciou. Hovorím o slanom syre feta, ktorý kraľuje v rôznych šalátoch alebo ako príloha k slanému pečivu. Tým to však nekončí, pretože mliečny výrobok sladko sprevádza med. Toto duo pristane na chrumkavom cuketovom tanieri – zaručene vám vyrazí dych!

Cuketa – má využitie v rôznych receptoch
Foto: Shutterstock/Valentyn Volkov

Chrumkavé cuketové krúžky so syrom a medom – recept na skutočné potešenie pre chuťové bunky

Ingrediencie:

široká cuketa,

2 vajcia,

niekoľko lyžíc pšeničnej múky,

niekoľko lyžíc panko (autentická japonská strúhanka na obaľovanie a vyprážanie) a strúhanky,

asi 200 g syra feta,

niekoľko lyžíc medu,

olej.

Spôsob prípravy:

Cuketu umyte a nakrájajte na hrubšie plátky.

Cuketu obalíme v múke, rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.

Cukety obalíme v strúhanke a potom ešte trochu v panko (japonskej strúhanke). Tým sa dosiahne zlatistý, chrumkavý efekt.

Potom ju hneď vhodíme do dobre zohriateho olivového oleja.

Plátky opečieme z oboch strán dozlatista a do chrumkava.

Nakoniec cuketu osušte na papierových utierkach a podávajte s rozdrobeným syrom feta a trochou medu. Vychutnajte si!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Objavte recept na grilovanú cuketu, ktorá sa určite stane stálicou vášho grilovacieho menu

Kuracie prsia ju milujú. Pred pečením rezne namažte a už nikdy neurobíte nič iné

The post Tento šialený predkrm pripravujem vždy cez májové víkendy. Kombinácia cukety a sladkej omáčky je úžasná appeared first on Vášeň v tebe.

Zdroj