4.5.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ollphotograph).
Snívate o nevšednom predjedle, ale chýba vám originálny nápad? Namiesto zložitých receptov sa rozhodnite pre klasiku v novom šate. Hovoríme o májovej obaľovanej cukete, ktorá podávaná v sladkej omáčke a so slanými mliečnymi výrobkami si získa srdce každého.
Cuketa sa dá podávať na milión spôsobov
Foto: shutterstock/Ollphotograph
Vyprážaná cuketa znie ako špecialita starej mamy? Nič nemôže byť ďalej od pravdy! Túto pôvabnú sezónnu zeleninu stačí len trochu upraviť, aby získala šialene aromatickú chuť hodnú najlepších reštaurácií. V našom recepte nájdete sladké a slané chute, ktoré pri podávaní na májovom stretnutí spôsobia poriadny rozruch!
Cukety obalím a podávam so slaným syrom. Takýto jednoduchý predkrm je ohňostrojom chutí
Niekedy platí, že čím jednoduchšie, tým lepšie. Táto zásada platí aj v kuchyni, kde, ako sa ukazuje, z jednoduchých, sezónnych a lacných surovín môžete vykúzliť skutočné umelecké diela. Dnes si pripravíme cukety, ktoré sa dajú podávať na milión spôsobov. Náš recept je však založený na jednoduchom zlatistom obale a kombinácii sladkých a slaných akcentov.
Jedinečná chuť cukety je v tejto variácii podčiarknutá nezvyčajnou kombináciou. Hovorím o slanom syre feta, ktorý kraľuje v rôznych šalátoch alebo ako príloha k slanému pečivu. Tým to však nekončí, pretože mliečny výrobok sladko sprevádza med. Toto duo pristane na chrumkavom cuketovom tanieri – zaručene vám vyrazí dych!
Cuketa – má využitie v rôznych receptoch
Foto: Shutterstock/Valentyn Volkov
Chrumkavé cuketové krúžky so syrom a medom – recept na skutočné potešenie pre chuťové bunky
Ingrediencie:
široká cuketa,
2 vajcia,
niekoľko lyžíc pšeničnej múky,
niekoľko lyžíc panko (autentická japonská strúhanka na obaľovanie a vyprážanie) a strúhanky,
asi 200 g syra feta,
niekoľko lyžíc medu,
olej.
Spôsob prípravy:
Cuketu umyte a nakrájajte na hrubšie plátky.
Cuketu obalíme v múke, rozšľahanom vajci a nakoniec v strúhanke.
Cukety obalíme v strúhanke a potom ešte trochu v panko (japonskej strúhanke). Tým sa dosiahne zlatistý, chrumkavý efekt.
Potom ju hneď vhodíme do dobre zohriateho olivového oleja.
Plátky opečieme z oboch strán dozlatista a do chrumkava.
Nakoniec cuketu osušte na papierových utierkach a podávajte s rozdrobeným syrom feta a trochou medu. Vychutnajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Objavte recept na grilovanú cuketu, ktorá sa určite stane stálicou vášho grilovacieho menu
Kuracie prsia ju milujú. Pred pečením rezne namažte a už nikdy neurobíte nič iné
The post Tento šialený predkrm pripravujem vždy cez májové víkendy. Kombinácia cukety a sladkej omáčky je úžasná appeared first on Vášeň v tebe.