Skip to content
Menu
Menu

Jedenástka roka 2021 (TJ Nemcovce)

Len tri zápasy…

Náhradou za tradičnú akciu s názvom 3b Jedenástka roka 6. ligy ObFZ Prešov, ktorá už dva roky absentuje, je obdobné anketa v mediálnom internetovom formáte. Tentoraz však rozšírená aj o mužstvá 7. , 8. A a 8. B ligy.

Pokračujeme rozhovorom s trénerom TJ Nemcovce Štefanom Mihalíkom. Jeho zverenci skončili v 3b 6. lige na predposlednom trinástom mieste.

Vaše hodnotenie jesennej časti sezóny 2021/2022.

O spokojnosti nemôže byť ani len pomyslenie. Mohli sme mať viac bodov, aj lepšie umiestnenie. Trápili sme sa s nedostatkom hráčov, na vine boli zranenia a turnusová práca niektorých jednotlivcov. Navyše nás postihla tragédia, ktorá všetkými poriadne otriasla. Na základe vyššie uvedeného možno náš tréningový proces označiť iba prívlastkom symbolický, ja ako tréner som v zápasoch mohol zasiahnuť do deja hry len minimálne, alebo vôbec.  Len pre zaujímavosť, v niektorých dueloch sme hrali s tromi brankármi. Zároveň som však presvedčený, že pri pravidelnejšej účasti väčšiny hráčov, ktorých máme k dispozícii, by bolo naše postavenie v tabuľke oveľa lepšie, lebo futbalová kvalita tu bola a je.

Tri zápasy, ktoré vám utkveli v pamäti.

Keď tri, tak možno tie tri víťazné, keďže viac trojbodových zápisov sme v jeseni nezaznamenali. Doma so Šarišskými Sokolovcami 2:0, s Ľuboticami B 3:1 a v Pušovciach 1:0. No že až tak veľmi utkveli v pamäti, to sa však za týchto okolností povedal nedá.

Ktorí hráči boli ťahúňmi v mužstve, osobnosťami?

Áno, v Nemcovciach sú chlapci, ktorí sa snažili preniesť ťarchu zodpovednosti na svoje plecia. Chcel by som vyzdvihnúť prístup k povinnostiam niektorých starších hráčov, Martina Papcuna, Mateja Tomáša, Mikuláša Kravca, ale aj mladších, Domina Dlugoša, Tomáša Kočiša a z nastupujúcej generácie Alexandra  Szüča. Opomenúť nemožno ani Paľa Majerníka, ale ten nám pre pracovné povinnosti v zahraničí pomohol tuším iba v troch majstrákoch.

Fanúšikovia v Nemcovciach…

Ako všade, aj u nás sa nájdu v dobrom slova zmysle „futbaloví blázni“, ktorých vidím na domácich aj súperových ihriskách. Žiaľ, veľmi ma mrzí, že sme im našimi výsledkami nepriniesli viac radosti.

Prepisovali Nemcovce v jesennej časti nejakými štatistikami históriu?

Neviem, skôr nie…

Jedenástka roka 2021 3b 6. ligy (1 – 4 – 4- 2)?

Zostava: Jaroslav Kaminský (Vyšná Šebastová) – Marián Bendík (Chmiňany), Anton Petrovčík (Dulova Ves), Jakub Bartek (Dulova Ves), Tomáš Kočiš (Nemcovce) – Peter Michalek (Brezovička), Peter Záhradník (Terňa), Miroslav Bendík (Chmiňany), Erik Kapráľ (Dulova Ves) – Erik Župa (Terňa), Dupkala (Dulova Ves).

Futbalista roka 2021 3b 6. ligy?

Jakub Bartek (Dulova Ves).

 

Ján MIROĽA

Foto: Viktor Zamborský