Skip to content
Menu
Menu

Botko smoliarom leta v okrese

Prečítať článok

Čo je nové vo futbale v Nemcovciach? Minimálne jedna zmena určite zaujala. Či je personálna, o tom by sa dalo s miernou dávkou nadsadenia polemizovať. Z hrajúceho (alebo skôr chytajúceho) prezidenta klubu Vladimíra Botka sa stal už len „prezident“. Treba veriť, že ide len o dočasnú zmenu. Dosť bolo písania s otáznikmi, viac v nasledujúcich riadkoch v rozhovore so skúseným ochrancom svätyne …

Nemcovce postúpili do tretieho kola 3b Letného pohára ObFZ Prešov 2020 po víťazstve 3:1 v Kapušanoch. Vy ste však zápas nedohrali…

  • Žiaľ, taká je pravda. Na trávniku som bol presne hodinu. A potom sa to stalo. Pri výskoku a následnom dopade na zem som zle dostúpil a zlomil si nohu na dvoch miestach. Po necelých dvoch týždňoch, presnejšie uplynulý piatok, som mal prvú kontrolu u lekára. Dali mi sadru dole, dostal som ortézu. Ďalšia návšteva o štrnásť dní.

Ako sa snažíte s touto situáciou vyrovnať?   

  • Psychicky vlastne nijako. Som v pohode, beriem to tak, že stalo sa čo sa stalo a človek s tým nič neurobí. Mal som nejaké športové plány na tento rok, tie sa zmenili na jediný cieľ – byť trpezlivý a dať sa postupne dokopy.

Klub riadite stále, no netradične – z lôžka. Koniec koncov, práca z domu sa stala v ostatných mesiacoch na celom svete bežnou.   

  • Nebehám hore, dole, naproti tomu, ako sa hovorí, žhavím telefónne linky ako nikdy predtým. No nie všetko sa dá urobiť z domu, niekde človek musí byť prítomný aj fyzicky. Tieto úlohy som rozdal niektorým mladším chlapcom, s tým, že som im neustále pripravený poradiť čo a ako.

A čo brankársky post?

  • Trocha nás táto situácia dobehla. Reálnou jednotkou medzi žrďami som bol len ja, náhradníka sme nemali. Aktuálne za mňa zaskakuje Pavol Majerník, no je jasné, že je to iba dočasné riešenie. Našťastie sme sa už dohodli s Patrikom Štvartakom.

Boli ste však osobnosťou aj v kabíne a na ihrisku…

  • K tomu len toľko, že hlavné slovo má kapitán Matej Tomáš.

Vo štvrťfinále Letného pohára vás čakajú Radatice. Čo poviete na tohto súpera?

  • Vyradili Terňu, čiže ich netreba podceniť. Chlapci sa však chystajú zabojovať aj za mňa, takže verím vo víťazstvo.

Kto bude hrať finále?

  • Táto súťaž je nevyspytateľná. Leto, dovolenky, brigády atď, atď. Nikto si nemôže byť istý zostavou na semifinále a ani na štvrťfinále. Preto je príliš skoro priamo odpovedať na túto otázku.

Spoznali ste tienistú stránku aktívneho športu. Na futbal však určite nezanevriete.

  • To nie. Nedá sa. Aj preto, lebo v nepríjemných okamihoch sa mnohí z našej futbalovej rodiny ukázali ako ľudia, ktorí cítili so mnou. Potleskom, keď som odchádzal z ihriska, prianím skorého uzdravenia, keď ma odvážali do nemocnice, podpornými esemeskami… Veľmi si to vážim.

Medzitým z Nemcoviec prišla aj potešiteľná informácia. Ihrisko zdobí nová tribúna.

  • Minulý týždeň ju začali stavať, v piatok bola hotová. Máme z nej všetci radosť.