Skip to content
Menu
Menu

Bratia Šimkovci oslávili 44. narodeniny

Keďže je futbal najmasovejší kolektívny šport na svete, okrúhle jubileá funkcionárov, trénerov či hráčov sú takpovediac na dennom poriadku. Abrahámoviny, šesťdesiatiny, sedemdesiatiny… Samozrejme, sú pri tom skoro vždy aj média, aby sa o milej udalosti dozvedel celý svet.

Aj v Dubovici bol v nedeľu dôvod na oslavy, nič to, že oslávenec neslávil okrúhle jubileum. Veď aj 44 rokov má svoje čaro – čaro dvoch štvoriek. To však nie je všetko, lebo ani dátum jeho narodenia nie je len taký „bežný“. Má v sebe tri sedmičky. O koho ide? Predsa o hrajúceho trénera Dubovice Tomáša Šimka. Narodil sa 17. októbra 1977… Mnohým futbalovým fanúšikom na Slovensku ani netreba pripomínať, že keď oslavuje narodeniny Tomáš, tak to isté platí aj o jeho dvojčati Romanovi. Obaja zasvätili svoj život koženej lopte a športová verejnosť si ich pamätá najmä z čias ich úspešného pôsobenia na krajoch zálohy v druholigovom tíme FC Steel Trans Ličartovce.

„Jednému blahoželáme osobne, druhému takto na diaľku. Samozrejme, v obidvoch prípadoch ide o úprimne priania všetkého dobrého do ďalšieho života,“ poznamenal prezident FK Dubovica Vincent Onderčo (na snímke vľavo, v strede je T. Šimko, vpravo Ľudovít Čarnogurský) v krátkom rozhovore pre médiá. Jubilantovi venoval, aj v mene ostatných funkcionárov klubu, spoluhráčov a fanúšikov, dres s číslom 44. „Pre futbal v našej obci odviedol a stále odvádza veľký kus roboty. Je príkladom pre mladú generáciu, za čo mu ďakujeme,“ dodal ešte na adresu oslávenca.

K radu gratulantov sa pochopiteľne pripojili aj futbalisti Dulovej Vsi, ktorí sa v nedeľu predstavili v Dubovici. A hoci sa „núkal“ ako darček pre oslávenca konečný výsledok stretnutia 4:4, hostia boli proti. Zvíťazili 4:1 (góly Dušan Kozák 3, Martin Dupkala resp. Richard Haničák vlastný). „Bol to slušný a bojovný zápas. Žiaľ, my sme sa nechali zaskočiť rýchlym gólom už v piatej minúte a onedlho prišli ďalšie. Trocha mrzí, že sme Tomášovi mohli dať ešte jeden darček, no toto už nevyšlo. Nevadí, počkáme si do jeho päťdesiatky, potom sa to určite podarí,“ dodal V. Onderčo.

Ján MIROĽA