Skip to content
Menu
Menu

Chcú ešte o jedno miesto vyššie…

Prečítať článok

Jedenástka roka 2021 (FK Roma Jarovnice)

Náhradou za tradičnú akciu s názvom 3b Jedenástka roka 6. ligy ObFZ Prešov, ktorá už dva roky absentuje, je obdobná anketa v mediálnom internetovom formáte. Tentoraz však rozšírená aj o mužstvá 7. , 8. A a 8. B ligy. 

Pokračujeme rozhovorom s hrajúcim trénerom FK Roma Jarovnice Róbertom Ferkom .

V 8. B lige vám patrí po jeseni tretie miesto. Aký je váš pohľad na toto umiestnenie?

Sme spokojní. Za druhými Kojaticami zaostávame iba o jediný bod, čo je minimálna strata. Pokúsime sa ju v jari zmazať a možno z toho bude nakoniec aj druhé miesto. Vedúce Šarišské Michaľany sú pre nás vzorom, páči sa nám hlavne ich húževnatosť. Nevzdali sa, hoci to u nich s futbalom vyzeralo pred časom veľmi zle.

Uveďte zápasy, ktoré boli niečím iné, než ostatné.

Spomeniem dva. Doma hneď v prvom kole sme prehrali s Polomou 0:2. Nastúpili sme nekompletní, dôvodom boli turnusové práce mnohých hráčov, nakoniec za nich zaskakovali takí, ktorí už dva, tri roky nehrajú…

V stretnutí doma s Kojaticami zasa 17-roční mladíci súpera našich tridsiatnikov poriadne popreháňali, no rozhodli skúsenosti, podarilo sa nám zvíťaziť 2:1.

Má vaše mužstvo lídrov?

Má. Sú dvaja. V každom zápase sa môžeme oprieť o ich výborné výkony, dokážu sa presadzovať aj strelecky, pre ostatných sú vzorom. Ide o Tomáša Čuriju a Dávida Kaleju.

Cítite dostatočnú podporu fanúšikov? 

To áno a hlavne v domácich zápasoch. Teší nás, že máme pomerne dosť priaznivcov aj medzi mladými ľuďmi. Povzbudzujú nás, niektorí sa prídu pozrieť aj na tréningy. No najvernejší fanúšik zo všetkých je predsa len od tých tradičných o niečo starší. Dušan Kaleja nám fandí či hráme doma alebo vonku a nezaujíma sa len o dospelých, no aj o žiakov. Určite by sme sa mu mali za to poďakovať.

Nejaká zaujímavosť z jesene 2021?

Asi nič. V jeseni bolo všetko po starom, už nech sa skončí zima a začne sa jarná časť. Futbal nám všetkých chýba.

Jedenástka roka 8. B  ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4 – 2)?

Jakub Vysočan (Kojastice) – Ján Pardiak (Šarišské Michaľany), Peter Mekk (Lipany B), Dávid Kaleja (Jarovnice), Ondrej Kaleja (Jarovnice) – Roman Konečný (Kojatice), Daniel Giňa (Jarovnice), Martin Grega (Krivany), Patrik Vaško (Kojatice) – Erik Némethy (Šarišské Michaľany), Tomáš Čurij (Jarovnice).

Futbalista roka 2021 8. B ligy?

Erik Nemethy (Šarišské Michaľany)

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský