Skip to content
Menu
Menu

Keď sa kanonier odmlčí…

Prečítať článok

Jedenástka roka 2021 (FK Drienov)

Náhradou za tradičnú akciu s názvom 3b Jedenástka roka 6. ligy ObFZ Prešov, ktorá už dva roky absentuje, je obdobná anketa v mediálnom internetovom formáte. Tentoraz však rozšírená aj o mužstvá 7. , 8. A a 8. B ligy. 

Pokračujeme rozhovorom s trénerom FK Drienov Jánom Longauerom. Jeho zverenci zimujú v 7. lige na desiatom mieste.

Váš pohľad na umiestnenie v spodnej časti tabuľky?

Spokojní byť nemôžeme a ani nie sme. Zaostávame za cieľom, chceli sme sa pohybovať niekde do šiesteho miesta. Príčin tohto stavu je viacero, musíme si ich vyjasniť v kabíne a k ich odstráneniu zodpovedne pristúpiť. Ale hlavne, každý by mal začať najprv sám u seba.

Ktoré zápasy rezonujú v pamäti doteraz?

Ako prvý uvediem domáci súboj s Brezovicou, v ktorom sme súpera do polčasu (3:0) nepustili k ničomu a nám naopak vyšlo skoro všetko. Žiaľ, po prestávke došlo z našej strany k podceneniu, hostia preskupili rady, začali hrať viac po zemi a prevýšili nás v pohybe. Tentoraz sme ostali zaskočení my a Brezovičania nám vrátili všetko aj s úrokmi. Konečný výsledok 4:4.

Derby so Záborským sa končilo nerozhodne 0:0. Ukázali sme bojovnosť, ašpiranta na postup sme chceli potrápiť, čo sa aj podarilo. Nasadenie každého hráča bolo ukážkové.

Úplne iné bolo vystúpenie vo Fričovciach. Prehrali sme 1:2. V našom podaní to bol nepochopiteľný skrat, domáci sa vďaka nám odpichli z dna tabuľky a teraz miešajú karty v boji o zotrvanie v súťaži. Klobúk dole pred domácimi hráčmi, ktorí, hoci v pokročilom veku, nás skúsenosťami a silou vôle nás vyškolili a ukázali, ako sa bojuje za svoj klub, svoju obec.

Má vaše mužstvo lídrov?

Dlho bol naším top kanonierom Miro Sivák, každoročne súperil o korunu kráľa strelcov 7. ligy, avšak túto sezónu sa mu nedarí. Staviame na mladých, v dobrej viere, že sa z niektorých časom vyformujú lídri a stanú sa príkladom pre ostatných. Martin Kmec je zasa príkladom zanietenosti pre klubové farby Drienova, vo veku 41 rokov je funkcionárom a v prípade potreby ešte vždy aj aktívnym hráčom.

Cítite dostatočnú podporu fanúšikov?

Dovolím si tvrdiť, že návštevnosť, v porovnaní s inými klubmi, je na našich domácich zápasoch vysoká. Podiel na nej majú aj fanúšikovia zo susedných obcí. Škoda, že túto sezónu s našimi  výsledkami nemôžu byť spokojní, v najbližšom období musíme urobiť maximum pre nápravu. Máme jedno z najlepších ihrísk v siedmej lige, v areáli nechýbajú detské preliezky, u nás sú preto vítaní všetci bez ohľadu na vek.

Nejaká zaujímavosť z jesene 2021?

Spomeniem preložený zápas s Gregorovcami (1:1). Nešlo ani tak o zaujímavosť, ako o negatívnu skúsenosť. Všetko akoby nasilu, dohrávka nemala potrebný náboj, hráči na obidvoch stranách boli radi, že sa hrá posledný zápas jesene. A podľa toho to na ihrisku aj vyzeralo.

Jedenástka roka 7.  ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4 – 2)?

Vladimír Sasák (Žehňa) – Vladimír Sudimák (Brezovica), Pavol Kakaščík (Záborské), Peter Lipták (Hrabkov), Dávid Gáll (Malý Šariš) – Lukáš Frič (Gregorovce), Tomáš Džačovský (Malý Šariš), Maroš Kaleja (Žehňa), Miroslav Sivák (Drienov) – Marián Bilý (Ostrovany), Tomáš Dyačovský (Brezovica).

Futbalista roka 2021 7. ligy?

Peter Lipták (Hrabkov).

 

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský