Skip to content
Menu
Menu

Finálové prehry Prešova

Prečítať článok

Extraliga volejbalistov

V prvých dvoch finálových zápasoch extraligy volejbalistov VK Mirad UNIPO Prešov uhral s Komárnom iba po jednom sete v sérii, ktorá sa hrá na štyri víťazstvá. V tíme Prešova chýbal Lamanec (je po operácii), Mikovčík (vykĺbený prst), pred úvodnými zápasmi mal zdravotné problémy Ščerba. Na lavičke hostí pre chorobu chýbal tréner Gabriel Chochoľak, mužstvo viedol jeho asistent Dávid Ferencz.

Prvý zápas: VK Mirad UNIPO Prešov – Rieker UJS Komárno 1:3 (-11, 23, -14, -21),
Prešov: Porubský 1, M. Sopko st. 12, Smolej 10, Mikovčík 3, Jendrejčák 4, Kozák 9 (libero T. Lampart, Goč, Ščerba 12, V. Rzyman 1), Komárno: Kasperkevič 3, Ogurčák 16, Kubš 17, Kašper 8, Kohút 9, Mlynarčík 18 (libero Turis, Forró, Százvai). Hráči zápasu: M. Sopko st. – F. Ogurčák.

Druhý zápas: VK Mirad Unipo Prešov – Komárno 1:3 (22, -18, -16, -18),
Prešov: Porubský 1, M. Sopko st. 5, Ščerba 13, Baslar 4, Jendrejčák 7, Kozák 12 (liberovia T. Lampart a Suchanič, Goč, Smolej 15, V. Rzyman 1), Komárno: Kasperkevič 1, Ogurčák 12, Kubš 11, Kašper 6, Kohút 8, Mlynarčík 28, (libero Turis, Rak, Jalovecký 1, Forró, Százvai). Hráči zápasu: M. Baslar – P. Mlynarčík.

Úvodné zápasy finálovej série sa hrali v parádnej atmosfére, hala Prešovskej univerzity bola zaplnená do posledného miesta. V základnej zostave Prešova nastúpil v druhom zápase premiérovo dvadsaťročný blokár Miroslav Baslar, ktorý odohral sezónu v ŠŠ Trenčín, nahradil zraneného Mikovčíka. Najviac bodujúcim hráčom v prvých dvoch finálových súbojoch bol univerzál Komárna Peter Mlynarčík (46), najviac blokov zaznamenal jeho spoluhráč Ogurčák (6) a najviac es Prešovčan M. Sopko st. (5). Mužstvo Komárna podalo kvalitné výkony, excelentne hral univerzál Mlynarčík, Prešov sa potrebuje zlepšiť hlavne v útoku.

Erik Digaňa, tréner Prešova: „V zostave sme museli aj improvizovať. Prvý zápas sa odvíjal od servisu Komárna, ktorý ho mal dobrý. Nevedeli sme sa vysporiadať s prihrávkou a následne ubrániť zónu štyri, na čo sme sa asi najviac pripravovali. Je to finále a prináša i taktický boj. Neodprezentovali sme to, čo máme natrénované. Ukázali sa skúsenosti hráčov Komárna. Naši viacerí hráči si tie skúsenosti musia nazbierať.“

(jac)