Skip to content
Menu
Menu

Extraliga volejbalistov / Prešov nezaváhal

Prečítať článok

V zápase 18. kola extraligy volejbalistov vyhral VK Mirad UNIPO Prešov nad Prievidzou 3:0. Pred zápasom predstavitelia prešovského klubu blahoželali k štyridsiatinám prešovskej a slovenskej volejbalovej legende Martinovi Sopkovi st. Prešovčania si potvrdili priamy postup do semifinále play off.

VK Mirad UNIPO Prešov – Prievidza 3:0 (14, 12, 21), Prešov: Porubský 2, M. Sopko st. 5, Ščerba 7, Mikovčík 8, Jendrejčák 5, Lamanec 12 (liberá T. Lampart a Suchanič, Smolej 3, Goč, Pijaček, Hudák 1, Šiket 2, V. Rzyman 4), Prievidza: Kudra 1, Mečiar 5, Macko 2, Kilian 6, M. Javorčík 12, Šimko 7 (libero Krajčo). Rozhodovali Smolko a Niklová. Hráči zápasu: P. Lamanec – M. Javorčík.

Prievidza sa borí s problémami (dlhodobo so stabilizáciou klubu, pridali sa i zdravotné) a tak favorizovaný Prešov nedokázala potrápiť. Domáci od úvodu dominovali, hrali veľmi solídne a hladko vyhrali prvý set. Hosťom sa nedaril servis. Aj v druhom sete bola výrazná dominancia VK Mirad UNIPO, Prešovčania boli úspešní na blokoch, Prievidžania nedokázali eliminovať rozbehnutý domáci tím. V treťom sete dal tréner Digaňa príležitosť aj hráčom, ktorí dosiaľ odohrali menej minút. Chlapci nezaváhali a získali trojbodovú výhru.

Erik Digaňa, tréner Prešova: „Našou úlohou bolo potvrdiť úlohu favorita. Chlapci mali ťažší týždeň, trénujeme aj posilňovni a tak tomu bude aj v ďalších dňoch. Hrať po záťaži je pre nás dôležité, sledujeme, ako ju chlapci zvládajú. Lebo práve v súbojoch play off to tak bude. S výkonmi chlapcov som spokojný. V tréningoch sa sústredíme na detaily, zlepšovanie herných činností. Odohráme aj jeden, dva prípravné zápasy.“  

Vincent Rzyman, univerzál Prešova: „Prvé dva sety mali hladký priebeh, súper nám nekládol väčší odpor, hrali sme svoju hru. Som rád, že som si zahral v treťom sete. Mám dobrý pocit, zápas nám vyšiel.“

V utorok 1. februára (16. h) sa Prešov stretne s Trenčínom.

(jac)
Foto: fb VK MIRAD UNIPO Prešov