Skip to content
Menu
Menu

Hrdinom tretieho finále Igor Čupryna

Prečítať článok

Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 20:19 (12:8), Tatran zvíťazil v sérii 3:0

(vz) – Hádzanári z Považia znova potrápili Tatran Prešov na jeho palubovke v treťom finálovom zápase, no zo zisku už svojho šestnásteho titulu v ére samostatnosti sa tešili hráči zo Šariša. Pripísali si ďalší výrazný míľnik v klubovej histórii, keď sezónou prešli bez straty jediného bodu. Vyhrali všetkých 24 stretnutí a nadviazali tým na ročník 2013/14, keď uspeli dokonca v 36 dueloch. Je to štrnásty titul majstrovský titul v rade. Vlani sa sezóna pre pandémiu nedohrala.  

Vo finálovej sérii zdolali Považskú Bystricu 3:0. Posledný krok býva najťažší. Napínavý do posledných sekúnd bol aj posledný sobotňajší súboj. Prvý polčas vyhral Tatran rozdielom štyroch gólov, v druhom si udržiaval náskok, ale hostia húževnato bojovali. Domáci v 49. min vyhrávali 17:14, Považská Bystrica dokázala využiť zle koncovky Tatrana i dobré zákroky svojho brankára Kovačina a v predposlednej minúte vyrovnala 19:19. Víťazný gól dal Hernendez. Prešovským hrdinom v treťom finálovom stretnutí bol brankár Igor Čupryna. V závere súboja chytil za stavu 20:19 dve súperove tutovky a s účinkovaním v majstrovskom Tatrane, s ktorým získal päť majstrovských titulov, sa rozlúčil tým najlepším spôsobom.

„Bol som pripravený na sto percent. Pre mňa to bolo ešte dôležitejšie ako pre chlapcov. Chcel som vydať zo seba maximum, túžil som pomôcť tímu. Som šťastný, že to vyšlo a získali sme titul. Chcem poďakovať Považskej Bystrici, lebo ukázala dobrú hádzanú, hrala super. Tento posledný titul bol najťažšie vybojovaný. Teraz je mi smutno i veselo zároveň. Tatran mi dal veľa ako hráčovi i človeku. V Prešove som strávil najkrajšiu časť kariéry,“ dodal lúčiaci sa Igor  Čupryna, ktorý bude od novej sezóny pôsobiť v ruskom klube Donskí kozáci z mesta Taganrog.

Majstrovský Pohár Antona Frola nad hlavu zdvihol kapitán tímu Oliver Rábek, ktorý ale pre zranenie z prvého súboja duel neodohral. Súčasťou slávnostného odovzdania medailí a pohárov bola aj rozlúčka s dvojicou hráčov, ktorí po sezóne klub opúšťajú – Igorom Čuprynom a Ninom Grzentičom.

Tatran: Colodeti, Čupryna, Ondrejčák – Rábek, Santos 2, Pacecho 4, Fech, Linhares 2, Rečičár 2, Kravčák, Fižuleto, Grzentič, Hernandez 5/3, Carapkin 2. Najviac gólov súpera: Petričenko 5, Vallo 4, Burnazovič 3, Rozhodovali: Rudinský, Mandák.  Pokutové hody: 3/3– 1/1, vylúčenia: 2:3.

Foto: Viktor Zamborský