Skip to content
Menu
Menu

J. Telepák je spokojný, mrzí ho však zbytočná penalta

Zo siedmich zápasov 11. kola 6. ligy ObFZ Prešov padlo najviac gólov v Nemcovciach. Domáci prehrali s Brezovičkou 2:6, po polčase 0:3. Hostia sa vrátili na čelo tabuľky. Už v druhom stretnutí po sebe dali rýchly gól, dokonca obidva v tretej minúte (týždeň predtým doma s Uzovským Šalgovom).

Skóre merania síl v Nemcoviach otvoril Miroslav Kaleja. Presne po polhodine hry svoj náskok zvýšili, o ďalšie tri minúty už bolo 0:3. V piatej minúte druhého dejstva dokonca 0:4, čím zavŕšil svoj hetrik František Bilý. V 57. min sa presadil Martin Strelec – 0:5. Hráčom Nemcoviec trvalo až 70 minút, kým sa aj oni presadili v koncovke, „pomôckou“ im bol pokutový kop, ktorý využil Dominik Dlugoš – 1:5. Málo platné, lebo Brezovička má vo svojich radoch strelca menom Peter Michalek, ktorý v 74. min zvýšil na 1:6. Slabou útechou pre domácich bol gól na konečných 2:6, ktorý v 78. min vsietil Matej Tomáš.

Štyri otázky sme adresovali trénerovi víťazného celku Jozefovi Telepákovi…

Odohrali ste pohodový zápas, alebo zdanie klame a je to len prvý dojem z výsledku?

Vyhrali sme úplne zaslúžene. Od začiatku do konca bolo naše mužstvo lepšie než súper.

František Bilý mal pred vystúpením v Nemcovciach na konte iba jeden gól, čo je na útočníka málo. Bol to teda konečne jeho zápas? Videli ste od neho aj lepší výkon, odkedy hrá pod vaším vedením?

Bol to jeho najlepší výkon v drese Brezovičky. Je na ňom, aby ho zopakoval v ďalších dueloch, ja osobne to od neho očakávam.                  

Mohli si domáci nárokovať na výhru, alebo bola Brezovička v nedeľu neporaziteľná?

Kto je lepší od prvej do poslednej minúty, nemal by za takých okolností prehrať. To bol náš prípad v Nemcovciach. No aj tak je čo našim hráčom vytknúť.  Za stavu 0:5 prestali hrať, čo mňa osobne dosť mrzí. Dopustili pokutový kop, podotýkam, že úplne zbytočný, dali si vlastný gól. A pritom chlapcom neraz prízvukujem, aby, keď sa to dá, hrali na nulu. V nedeľu to nebol nesplniteľný cieľ.

Pred týždňom 7:0 s Uzovským Šalgovom, teraz 6:2 v Nemcovciach. Pred vami sú ešte doma Šarišské Sokolovce a súboje v Hermanovciach a Ľuboticiach? Ako ďaleko, prípadne ako blízko je titul jesenného majstra okresu?

Trinásť gólov v dvoch majstrákoch, to poteší. V nedeľu hráme proti Šarišským Sokolovciam, máme im čo vracať, naposledy u nás remizovali 2:2. Či budeme jesennými majstrami, to sa uvidí až po poslednom kole.

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský