Skip to content
Menu
Menu

Futbalisti Malého Šariša kopírujú slávne AC Miláno

Kto bude jesenným majstrom v 7. lige ObFZ Prešov? Do konca „prvého polčasu“ zostávajú ešte dve kolá, na čele sú dva tímy s počtom bodov 27 – vedúci FK Záborské a druhý v poradí Šľachtiteľ Malý Šariš. Tretí Chmeľov má na konte 23 bodov, štvrtý Hrabkov 21. S najväčšou pravdepodobnosťou sa rozhodne medzi lídrom a jeho najbližším prenasledovateľom. Nepredbiehajme však. S istotou môžeme písať o tom, čo bolo, nie čo bude.

V ostatnom 11. kole zvíťazili hráči Záborského vo Víťazi 4:0, Malý Šariš v Kapušanoch 3:2.

Pod starobylým hradom vyhrávali hostia od 14. minúty po góle Jakuba Martona, no z vedenia sa dlho netešili. Už o niekoľko sekúnd vyrovnal Igor Masrna. V 27. min sa skóre znova menilo, na 1:2 upravil Matúš Ambrózy – a potom bol výsledok dlho takpovediac na vážkach. Až do 70. minúty, kedy využil pokutový kop hosťujúci Filip Marton – 1:3. Domáci tri minúty pred koncom zápas už len zdramatizovali (skóroval Adrián Anderko), no vyrovnať nedokázali.

„Myslím, že to bol dobré a bojovné stretnutie. V druhom polčase bolo na ihrisku dosť nervozity, až kým hostia nedali tretí gól. A hoci sme sa po ňom stále nevzdávali, na zisk aspoň bodu to nestačilo. Opäť sme nevyhrali, už dlhšiu dobu sa trápime so zraneniami hráčov, chorobami, a žiaľ, neobchádza nás ani korona,“ uviedol po štvrtej prehre v sérii tréner Kapušian Matúš Čisarik.

Hrajúci kormidelník Rastislav Janek Malého Šariša má úplne iné „starosti“. Vyzdvihol síce, že druhý presný zásah domácich bol parádny, no rozhodujúce podľa neho je, kto naplno bodoval. V pokračovaní rozprávania sa potom nahlas zamyslel nad zaujímavosťou, ktorá minimálne v tunajšom regióne nemá obdobu. „Siedma výhra o gól v rade. Šesť v lige, plus jedna vo finále letného pohára. Nepamätám sa, žeby som niečo také zažil v doterajšej kariére a ani nepoznám mužstvo v Prešovskom či Sabinovskom okrese s rovnakou štatistikou. Spomínam si, že v deväťdesiatych rokoch minulého storočia zvládal takto sériu víťazstiev najtesnejším rozdielom AC Miláno. Sú to síce nerváky, no zároveň obohatenie pre všetkých chlapcov, ktorí kopu za našu obec.“

Čochvíľa je tu záver roka, na ktorý sa R. Janek teší… „Myslím, že krátke ohliadnutie poteší. V roku 2021 sme vyhrali pohár, tešili sa z mnohých víťazných ligových duelov, utrpeli len tri prehry. Pred sú nami už len dve vystúpenia. S Brezovicou doma – a bude to veľký zápas, a potom rozlúčkový vo Víťazi.“    

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský