Skip to content
Menu
Menu

Jaballah odchádza, Hozman na hosťovanie

Prečítať článok

(vz) – Pre rôzne zdravotné dôvody má Tatran Prešov málo hráčov a tréner Slavko Goluža sa snaží postaviť zostavu, ktorá by na palubovke odolávala súperom. Napriek tomu ukončil účinkovanie v drese slovenské hádzanárskeho majstra tuniský reprezentant Jihed Jaballah.

Tatranu bude iste chýbať jeho činnosť na poste pivota. Pre zdravotné problémy sa dohodol s Tatranom na (na snímke) predčasnom ukončení s platnosťou od 24. februára. „Žiaľ, u  „Džejdžeja“ sa vyskytli zdravotné problémy s chrbtom, resp. platničkami, ktoré v poslednom čase sú dosť vážne a po vzájomnej debate sme dospeli k spoločnému názoru, že sa bude najlepšie dohodnúť na ukončení zmluvy. „JJ“ odchádza domov do Tuniska, kde sa bude musieť dať v prvom rade dokopy a rehabilitovať, pretože tie problémy sú veľmi vážne. Momentálne si potrebuje oddýchnuť od hádzanej a veľkej námahy,“ zdôvodnil ukončenie kontraktu generálny manažér klubu Miroslav Benický a pokračoval­: V zápasoch, ktoré odohral, hlavne tých európskych, ukázal to, čo sme od neho očakávali a sľubovali si. Svoje skúsenosti a kvality v útoku určite potvrdil a za to mu patrí nesporná vďaka. Samozrejme aj za to, že reprezentoval Tatran na majstrovstvách sveta vo farbách Tuniska. Myslím si, že svojou prítomnosťou a výkonmi spestril káder. JJ patrí medzi hráčov s pozitívnymi ľudskými vlastnosťami a bol prínosom pre mužstvo nielen hádzanársky, ale aj ľudsky. My mu zato ďakujeme a prajeme veľa úspechov nielen v jeho hádzanárskej kariére, ale najmä v živote.“

„Bolo pre mňa cťou obliekať si zelenobiely dres Tatrana a bojovať za toto mužstvo. Mám radosť z toho, že som v Prešove spoznal veľa milých ľudí, spoluhráčov a ľudí z klubu. Som rád, že aj keď som tu bol relatívne krátko, tak som sa stal súčasťou histórie Tatrana tým, že sa nám podarilo vrátiť Slovenský pohár do Prešova. Chcel som s mužstvom dokončiť sezónu, vyhrať majstrovský titul a získať ďalší pohár. Žiaľ, môj zdravotný stav nie je ideálny. Spoluhráčom, aj celému klubu, prajem veľa šťastia v ďalších zápasoch do konca sezóny, “ povedal na rozlúčku skúsený pivot z Tuniska.

Na hosťovanie do susedných Košíc odchádza český krídelník Josef Hozman. V košickom tíme Crows bude podľa dohody pôsobiť do konca tejto sezóny. „Vzhľadom na to, že na poste pravého krídla máme aktuálne k dispozícii portugalského hádzanára Nuna Santosa a tiež domáceho odchovanca Tomáša Fecha, tak sme sa v tejto fáze sezóny rozhodli uvoľniť Josefa Hozmana na hosťovanie do košického  tímu Crows, kde dokončí túto sezónu,“ uviedol k hosťovaniu generálny manažér Tatrana Miroslav Benický. Hozman má s Tatranom Prešov platnú zmluvu aj pre budúcu sezónu.

Foto: Viktor Zamborský