Skip to content
Menu
Menu

V SEHE zatiaľ bez bodu

Prečítať článok

Eurofarm Pelister – Tatran Prešov 28:16 (11:7)

(vz) – Na stretnutie 3. kola nadnárodnej SEHA Gazprom ligy A-skupiny cestovali hádzanári Tatrana Prešov na pôdu severomacedónskeho tímu Eurofarm Pelister v Bitole. Domáci boli favoritom, čo aj potvrdili a slovenský majster je po troch odohraných dueloch v tejto súťaži bez bodu.

Tatran nastúpil len s deviatimi hráčmi a dvoma brankármi. Ujal sa vedenia. V 17. minúte vyhrával 5:3, ale do 28. minúty prišli pre Tatran hluché minúty, keď  jeho hráči nevedeli prestreliť domáceho brankára, naopak domáci skórovali šesťkrát. V ďalšom priebehu dominovali hráči Pelisteru, hostia doplatili na chyby v rozohrávke aj nepremieňanie dobrých šancí. Posledný gól domácich dal výborne chytajúci brankár Hendawy cez celé ihrisko do prázdnej bránky.

Tréner Tatrana Slavko Goluža: „Nemám chlapcom čo vyčítať. Bolo vidno, že nemáme silu. Vedel som, že takýto zápas príde. S úzkym kádrom sme odohrali ôsmy či deviaty duel za mesiac a to sa ukázalo. Domáci mali viac síl, ja im gratulujem k víťazstvu. Dnes to nebol Tatran, ktorý chceme, aby bol, ale nemám chlapcom čo zazlievať. Snažili sa odviezť maximum. Škoda, že sme urobili veľa chýb na 10 – 11 metroch, ale ideme bojovať ďalej. Čaká nás v utorok opäť ťažký zápas.“

Roman Carapkint: „Ťažko niečo povedať k takémuto zápasu, keď prehráš o dvanásť gólov. Myslím si, že obrana bola počas celého duelu v poriadku, najmä v prvom polčase bola perfektná. Za 15 minút sme dostali iba dva góly. Dnes bol problém v útoku. Pripisujem to tomu, že sme veľa energie stratili práve v obrane a potom v útoku sme robili všetko pomaly a mali ťažké nohy.“

Tatran: Colodeti, Čupryna – Rábek 6, Santos, Pacheco 5, Rečičár 3, Linhares 1, Carapkin 1, Grzentič, Fech, Hernandez. Rozhodovali: Gubica, Miloševič (obaja Chorv.), Pokutové hody : 2/2 – 1/0, vylúčení: 1:3.

Ďalší duel SEHA ligy čaká Tatran 18. marca v domácom prostredí proti PPD Záhreb.

Už prvý marcový utorok v poslednom vystúpení v Európskej lige nastúpia o 20.45 h na domácej palubovke proti Dinamu Bukurešť.

Foto: SEHA