Skip to content
Menu
Menu

Jedenástka roka 2021 (TJ Družstevník Jakubovany)

Jarný optimizmus im nechýba

Náhradou za tradičnú akciu s názvom 3b Jedenástka roka 6. ligy ObFZ Prešov, ktorá už dva roky absentuje, je obdobná anketa v mediálnom internetovom formáte. Tentoraz však rozšírená aj o mužstvá 7., 8. A a 8. B ligy.

Pokračujeme rozhovorom s hrajúcim trénerom TJ Družstevník Jakubovany Jánom Farkašom. Jeho zverenci skončili po jeseni v 7. lige na šiestom mieste.

Spokojný s umiestnením?

Veľmi nespokojný. Mali sme na viac. Príčinou je slabé prepojenie medzi tréningami a zápasmi. Len málo hráčov sa zúčastňovalo pravidelného tréningového procesu. Kvalita v mužstve nepochybne je, no mne osobne tu chýbala rozdielovosť, ktorá, keď sa natrénuje, pomôže zvládať zápasy, v ktorých sa nedarí. Počas zimy sa pokúsime káder doplniť, zvýšiť kvalitu a v jari sa posunúť v tabuľke o čosi vyššie.

Tri jesenné zápasy, na ktoré si ihneď spomeniete.  

Domáce stretnutie s Malým Šarišom (2:0) malo kvalitu, vzadu zahrali výborne Vladimír Vavrek aj Denis Hruška, v útoku zabrali Daniel Varga aj Miroslav Šoltýs. Naopak, v Hrabkove (0:4) a v Kapušanoch (0:3) nám nefungovalo prakticky nič.

Lídri v mužstve

Lídrami kabíny sú kapitán Jozef Šeteščák a brankár Denis Hruška, ktorý je, spoločne s Vladimírom Vavrekom, šéfom obrany. Vpredu sú lídrami Daniel Varga a Miroslav Šoltýs.

No sú tu aj ďalší kvalitní hráči, ktorí majú predpoklady odovzdať futbalu v obci viac, stať sa dôležitou súčasťou kabíny. Verím, že sa toho čoskoro dočkám.

Fanúšikov máte dosť? Akí sú?

Počas pandémie ich bolo menej, no v globále ich máme dosť. Aj takých typických dedinských zanietencov. Pre mňa osobne bol a je najväčším fanúšikom môj otec Jozef Farkaš, ktorý je zároveň vedúcim A mužstva. Všade kde som hral, chodil so mnou na zápasy, fandil mne aj celému mužstvu. Teším sa z každej spoločnej debaty s ním na témy futbal, či šport všeobecne. Mám ho veľmi rád a ďakujem mu za podporu.

Udialo sa v jeseni 2021 niečo zaujímavé?

Bolo toho viac, no nebudem to rozoberať. Kto ma pozná, vie o čo ide. Čo sa týka konkrétne futbalu, teší ma, že sa nám podarilo zapracovať do A mužstva dorastencov Dávida Kollára, Dominika Straku a Branislava Stanka.

Jedenástka roka 2021 7. ligy podľa vášho výberu (1 – 4 – 4 – 2):

Damián Petra (Hrabkov) – Adrián Anderko (Kapušany), Peter Lipták (Hrabkov), Vladimír Vavrek (Jakubovany), Tadeáš Jacko (Brezovica) – Tomáš Dyačovský (Brezovica), Jozef Marušák (Hrabkov), Jozef Šeteščák (Jakubovany), Kolivoška (Záborské) – Filip Marton (Malý Šariš), Vladimír Sudimák (Brezovica).

Futbalista roka 2021 7. ligy:

Peter Lipták (Hrabkov).

 

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský