Skip to content
Menu
Menu

Na Delni sa chystá obľúbený HERO RACE

Prečítať článok

Prvý septembrový víkend (4. – 5. 9. 2021) bude patriť odvážlivcom, ktorí prekonajú samých seba. V areáli prírodného kúpaliska Delňa v Prešove sa bude konať už štvrtý ročník najzábavnejšieho prekážkového behu pre deti a dospelých na Slovensku. Hero Race umožňuje posúvať limity, zdolávať strach a objaviť v sebe hrdinu.

Za prekážkovým behom pre aktívnych športovcov, deti a všetkých, ktorí majú radi pohyb, stojí nezisková organizácia Pierott. „Kto chce v športe či v živote dosiahnuť úspech, musí prekonať veľa prekážok. Mnoho ľudí sa do nových vecí nepustí, pretože majú rôzne obavy zo zlyhania či výsmechu. Asi najprirodzenejším športom je beh a my sme k nemu pridali rôzne prekážky.” vysvetľuje Marián Beliš, riaditeľ neziskovej organizácie.

Hrdinom je každý, kto sa postaví na štart

Trate prekážkového behu sú prispôsobené pre každú vekovú a výkonnostnú kategóriu. Pretekať môžu deti, začínajúci pretekári, ale aj skúsení športovci. „Radi na štarte privítame ľudí, ktorí si takýto druh pretekov vždy chceli vyskúšať, ale nikdy nenašli odvahu prihlásiť sa,” vyzýva Beliš.

Preteky sa budú konať v areáli prírodného kúpaliska Delňa v Prešove. Toto prostredie spĺňa podľa slov organizátora všetky požiadavky na uskutočnenie pretekov: „Chceme využiť možnosti, ktoré nám areál ponúka. Tento rok čakajú pretekárov aj nové prekážky. Chýbať nebude ani vodná s využitím skokanského mostíka, no účastníci sa môžu tešiť aj na viacero prekvapení. Veríme, že účasť nebudú ľutovať pretekári, ani diváci.”

Charitatívny rozmer

Hero Race má aj charitatívnu stránku. Výťažok z každej registrácie pretekára poputuje neziskovej organizácii PIEROTT. Prostriedky budú použité na pomoc športovo nadaným deťom. „Šikovné a talentované deti si zaslúžia pozornosť a obzvlášť na Slovensku, kde je podpora mizivá. Aj preto sme sa ich rozhodli podporiť v rámci projektu Vidíme to ružovo, ktorý zastrešuje nezisková organizácia PIEROTT,” dodáva Beliš. Viac informácií sa dozviete na webovej stránke https://www.herorace.sk/

Prekážkový beh – kategórie

Hero Race Junior je určený pre deti vo veku od 0 do 15 rokov a obsahuje jednoduché prekážky. Pretek sa nebeží na čas, ale pre zábavu. Deťom môžu pomáhať aj rodičia.

Hobby Hero Race je kategória, do ktorej sa môžu prihlásiť milovníci rekreačných športov a nadšenci, ktorí radi zdolávajú nové výzvy. Pretekár môže a aj nemusí bežať na čas a môže bežať sám alebo v skupine.

Extreme Hero Race si zase užijú profesionálni a aktívni športovci. Pretek je určený skúseným a zdatným pretekárom, ktorí musia mať, rovnako ako v kategórii Hobby, viac ako 15 rokov. Obsahuje náročné prekážky a dlhú trať. Pretekár beží sám na čas. Extrém kategória je v prvom rade o sile, odvahe a prekonaní svojich síl.

Simona Ďurkovič


O neziskovej organizácii:

Nezisková organizácia Pierott vznikla v roku 2013 za účelom transparentnej, kontrolovanej a efektívnej pomoci deťom, u ktorých sa preukázaná pomoc dá odsledovať reálne dosiahnutými výsledkami. Pracovníci neziskovej organizácie Pierott n.o. veria, že deti sú naša budúcnosť a to, ako žijú, aké sú zdravé a ako sú vzdelané dnes, sa pretaví na tejto krajine o pár rokov. Svojou nezištnou prácou sa snažia o to, aby obraz tejto krajiny a život v nej bol pre nás a ďalšie generácie čo najlepší.