Skip to content
Menu
Menu

Na velodróme o Slovenský pohár, žiaľ, bez divákov

Prečítať článok

(nšc) – Pandemická situácia komplikovala v minulom roku činnosť aj dráhovým cyklistom. Napriek nej sa podarilo zorganizovať viacero podujatí a reprezentanti sa presadili aj na prestížnych podujatiach.

Alžbeta Bačíková bola na majstrovstvách sveta v scratchi desiata. Na juniorskom európskom šampionáte získala historicky prvý titul majsterky Európy pre Slovensko Nora Jenčušová v scratchi. Tobias Vančo bol medzi juniormi desiaty v scratchi, Martin Svrček desiaty v bodovacích pretekoch. Na majstrovstvách Európy do 23 rokov obsadila Petra Machálková ôsmu priečku vo vylučovacích pretekoch.

Bačíková dosiahla deviatu priečku na majstrovstvách Európy vo vylučovacích pretekoch. Medveďová bola na tomto šampionáte jedenásta v bodovacích pretekoch.

Rušno bolo v roku 2020 aj na prešovskom cyklistickom velodróme, jedinom na Slovensku. Uskutočnili sa na ňom podujatia Slovenského pohára a majstrovstvá Slovenska v dráhovej cyklistike. Bol i dejiskom medzinárodnej súťaže UCI Grand Prix Prešov. Po skončení sezóny sa pokračovalo v jeho obnove (zateplenie, nová fasáda). Zmeny nastali aj v cyklistickom klube ŠK Velodrom Prešov. Po Milošovi Kollárovi sa šéfom klubom stal dovtedajší manažér klubu docent MUDr. Branislav Delej, na manažérsky post nastúpil Vít Šotik.

Velodróm Pod Kamennou baňou bude dejiskom pretekov aj v tomto roku. Počas tretieho májového víkendu na ňom odštartuje nový ročník Slovenského pohára v dráhovej cyklistike žiactva, mládeže, juniorov, junioriek, mužov, žien. Žiaľ, pre pandémiu nie je povolená účasť divákov.


Program Slovenského pohára v dráhovej cyklistike

Sobota 15. 5.
9.30 až 12.30 h: olympijské omnium – scratch, tempo,
13. až 16.30 h: olympijské omnium – vylučovacie preteky, bodovacie preteky

Nedeľa 16. 5.
9.30 h: scratch,
11.30 až 13. h: vylučovacie preteky,
13.30 až 16. h: bodovacie preteky.