Skip to content
Menu
Menu

Navždy Tatran ďakujeme

Prečítať článok

1. FC Tatran Prešov – ŠK Odeva Lipany 1:1 (0:0)

(vz) – Po uvoľnení covidových opatrení odohral 1. FC Tatran Prešov v tretej lige Východ tri stretnutia. Prehral v Stropkove 1:3, v Snine 1:4 a v stredajšom zápase remizoval tretí Tatran v Ľuboticiach s druhou Odevou Lipany 1:1. Pre pandémiu sa dohrá len jesenná časť, ktorá určí postupujúceho a vypadávajúceho. V tabuľke má už dostatočný náskok Humenné, ktorému mohli ešte pri zisku troch bodov konkurovať Lipany.   

Do Ľubotíc prišli omladený 1. FC Tatran povzbudiť aj jeho verní fanúšikovia. Priniesli so sebou aj transparenty. Na jednom bolo – Navždy Tatran ďakujeme. V Prešove stále rezonuje otázka, čo bude s najstarším slovenským klubom, ktorý momentálne nemá ani vlastné ihrisko. Aj preto sa robila v dohrávke 12. kola finančná zbierka pre záchranu Tatrana.

Prečo nehráte na štadióne 1. FC Tatran opýtali sme sa kapitána Prešovčanov Norberta Grejtáka: „Je smutné, že musíme hrať v Ľuboticiach a nie na vlastnom štadióne, keby ste sa tam išli pozrieť tak by ste videli v akom je stave, preto hľadáme alternatívy a riešime to takto, keď s nami vedenie nechce spolupracovať. A prečo som zostal? Kapitán odchádza z lode posledný, chcel som pomôcť, lebo som tu vyrastal a nie je mi to jedno ako to dopadlo.“

Omladený kolektív Tatrana prekvapil Lipany dobrým pohybom po ihrisku. Vypracoval si v prvom polčase dobré šance, ale na slabú strelu Michala Kraľoviča a prudkú hlavičku Olivera Špilára bol brankár hostí Peter Bartoš v strehu. Gólové príležitosti do prestávky nepremenili ani Lipany. Päť minút po zmene strán potiahol útok Filip Špak a Richard Kapraľ  rozvlnil sieť. Odeva mohla vyrovnať o desať minút z penalty, ale brankár Ľuboš  Lukáč vystihol strelu Radoslava Kamenca. V 73. min bol už na volej Aleša Štroncera prikrátky.

Povedali po zápase:

Pavol Vytykač, tréner Lipian: „Ťažko sa hodnotí hneď po zápase. Nezačali sme duel dobre, nejaké šance mal Tatran, no dve tutovky sme mali aj my, ale nepremenili sme ich. Po prestávke sme dostali gól v nepravý čas, nepremenili penaltu, no dobre, že sme aspoň vyrovnali. Viac to nešlo. Dnes je to zaslúžená remíza s behavým  Tatranom.“

Jozef Kováč, tréner Prešova: „Klobúk dole pred mladými chlapcami. Sám som takýto výkon nečakal, od zápasu k zápasu sme lepší. Mali sme viac šancí ako súper, ale hrá sa na góly. Každý kto tu bol musel vidieť, že sme boli lepší a od toho sa treba odraziť.  Z mojej strany veľká vďaka chlapcom aj divákom, čo nás prišli povzbudiť.“

Prešov: Ľ. Lukáč- Homoľa (89. Timko), Šoltís, Grejták, Maguľak, Špak, M. Kraľovič (90. Štofan), Olejár, Škrepták, Kapraľ, Špilár (82. Jurčišin).

Lipany: Bartoš – Kamenec, Dlugoš, S. Kraľovič, Pyda, Jacko, Vysočan (90. Džačovský),  Blaško (33. Štroncer), Micherda (83. Kollár), Mišenko, Poremba. Rozhodovali: Sedlák-Weiss, Kmec. ŽK: M. Kraľovič, Škrepták – Kamenec.

Foto: Viktor Zamborský