Skip to content
Menu
Menu

Opustil nás Július Kubečko

Prečítať článok

V utorok 20. októbra opustil tento svet vo veku 87 rokov Július Kubečko. Uznávaný odborník sa výraznou mierou pričinil o rozvoj futbalu v Prešovskom a Sabinovskom okrese. Bol veľký pracant, futbal a šport sa stali súčasťou jeho života.

Vypracoval štruktúru futbalových súťaží od žiakov po dospelých – takú nemá žiadny okres v našej republike. V Prešovskom okrese ako prvý zaviedol vyhľadávanie talentov. Mnoho rokov bol tajomníkom Okresného futbalového zväzu v Prešove, členom rady a športovo-technickej komisie OFZ, tiež členom rady Slovenského futbalového zväzu. Pracoval aj ako referent športov okresného výboru Československého zväzu telesnej výchovy v Prešove a vo výbore futbalového oddielu TJ Tatran Prešov. Vynikal erudovanosťou, precíznosťou, zanietenosťou, obetavosťou, láskavým vzťahom k ľuďom. Významná bola jeho publicistická činnosť, od vzniku Prešovského večerníka v roku 1990 bol jeho skalopevným spolupracovníkom, venoval sa aj zvideľňovaniu osobností prešovského športu.

Jeho práca bola ocenená futbalovou Cenou fair play MUDr. Ivana Chodáka, Zlatou plaketou Slovenského futbalového zväzu a ďalšími vyznamenaniami. Bol čestným členom SFZ a Východoslovenského futbalového zväzu.

Július Kubečko sa narodil 7. marca 1933 v Prešove.

Posledná rozlúčka s Júliusom Kubečkom bude v piatok 23. októbra o 11. h v Dome smútku v Prešove.

Česť jeho pamiatke!

(nšc)