Skip to content
Menu
Menu

Peter Katona: Čas ukáže, čo bude ďalej

V najvyššej okresnej súťaži sa pomerne rýchlo zúžil počet mužstiev bez straty body na minimum. Hrali sa ešte len tri kolá a takouto vizitkou sa môžu pochváliť už len futbalisti TŠK Terňa. Sú preto celkom pochopiteľne na čelnej pozícii tabuľky 6. ligy ObFZ Prešov. Iní favoriti, či už nečakane, alebo nie, zakopli. Druhá Dulova Ves v 2. kole remizovala doma s Uzovským Šalgovom 3:3, po zápase sa rozhodol skončiť svoje pôsobenie na lavičke tréner Peter Katona, ktorého nahradil Vladimír Gombár. Veru, aj takého dôsledky má skutočnosť, o ktorej píšeme hneď v prvej vete.

Do skupiny mužstiev bez straty bodu patrili do uplynulej nedele aj hráči ZŠ Vyšná Šebastová. V úvodných dvoch rundách sa im darilo. Zvíťazili 7:0 s Pušovcami, hneď nato triumfovali v Pečovskej Novej Vsi 6:2… A v tabuľke im patrila pozícia lídra.

Lenže, v spomenutú ostatnú nedeľu privítali Šebastovčania doma Dulovu Ves. A schytali to, ako sa hovorí, na plnej čiare. Prehrali na nulu, dostali rovný poltucet. K svojej povestnej koncovke, o ktorej nedávno písali v médiách, sa nedostal ani ich brankár Jaroslav Kaminský. Pod konečný výsledok 0:6 sa na strane súpera podpísali:  dvakrát Martin Dupkala (51. a 81. min), ďalej – 10. Dominik Haničák, 29. Richard Purdeš, 65. Erik Kapráľ a 78. Dušan Kozák.

Domáci tréner Milan Duda otvorene priznal kvality súpera. „V mužstve majú kvalitu aj skúsenosti, čo bolo na ihrisku vidieť. Nehrali na náhodu, hráči o sebe vedeli, ukázali pekné kombinácie, akcie, ktoré sa museli divákom páčiť. Žiaľ, my sme nenadviazali na dobrý výkon v Pečovskej, chlapci boli nervózni a akýsi zakríknutí. Za stavu 1:0 a 2:0 mali šance, no nevyužili ich. V jednom prípade smolu po strele do spojnice.“ Na margo povestnej koncovky J. Kaminského poznamenal: „Tentoraz musel ukazovať svoje umenie predovšetkým medzi žrďami, chytil tri, štyri tutovky hostí, takže svoje miesto na tomto poste si tradične zastal.“   

Nečakané ukončenie pôsobenia dnes už bývalého kormidelníka A mužstva Dulovej Vsi, dôvody ktorého, ako sa vyjadril, si necháva pre seba, neostalo dlho bez odozvy. „Kontaktovalo ma niekoľko klubov, no všetky si predstavovali moje pôsobenie vo funkcii hráča, na čo sa momentálne necítim. Uvidíme, čo prinesie čas,“ dodal na záver P. Katona.

Ján MIROĽA
Foto: Viktor Zamborský