Skip to content
Menu
Menu

ŽIVIO, ŽIVIO, ŽIVIO… Viliam Marcinko 66

Prečítať článok

Nie iba futbalová lopta fascinuje a prináša radosť z pohybu. Nie iba futbal ponúka zaujímavé momenty, napínavé súboje, zvýšený adrenalín. To isté platí o nohejbale. A teda, nielen vo futbale oslavujú jeho vyznávači okrúhle životné jubileá, o ktorých z času na čas píšeme.

Jedného oslávenca sme nie tak dávno našli aj v spomínanom športe, ktorý sa odohráva na dvoch stranách siete, v ktorom súperi nebojujú o góly, lež o body. V jeho prípade však nejde o abrahámoviny, šesťdesiatiny, alebo… Ambasádor prešovského nohejbalu Viliam Marcinko sa v nedávnych dňoch tešil zo svojich 66. narodením. Jeho kamaráti usporiadali pri tej príležitosti miniturnaj na umelej tráve vo Finticiach. Podľa miesta konania „športovo-spoločenskej“ akcie sa dá predpokladať, že jedným z autorov nápadu oslavovať „66-tiny“, čo sa často nestáva, by mohol byť šéf fintického futbalu Miroslav Gmitro.

Momentka z jedného zo zápasov. Útočí Igor Gula.

A kto každý štartoval na turnaji? Predstavili sa tri tímy, a tak, ako inak, hralo sa systémom každý s každým. Napriek tomu sa to všetko zamiešalo až tak, že víťaz nebol jeden, ale až dvaja. NK Fintice, v zložení Viliam Marcinko, Martin Gmitro, Miroslav Gmitro a VTJ Letisko (Lukáš Vajda, Stanislav Hutňan, Rudo Rusnák). Na treťom mieste skončil Ingos (Igor Gula, Michal Gula, Erich Pliška).

„Náš Vilo je typickým príkladom príslovia v zdravom tele zdravý duch. Želáme mu do ďalších rokov len všetko dobré. Tešíme sa spoločne na ďalší ročník Prešovskej nohejbalovej ligy, určite aj preto, že v roku 2020 sa pre pandemické opatrenia nekonal,“ dal za počuť jeden z gratulantov Miroslav Gmitro.

Ján MIROĽA