Skip to content
Menu
Menu

Po chybách postavili domácich na nohy

Prečítať článok

(vz) – Priaznivci futbalu si v nedeľu mohli vybrať, komu pôjdu fandiť. Na výber mali štyri zápasy Pohára ObFZ Prešov Záborské Ľubotice  2:1, Dubovica – Brezovička 1:3, Hermanovce – Chmiňany 3:2 Radatice – Nemcovce 1:1 na pok. kopy 5:4 aj stretnutia Slovnaftcupu Pušovce – Ľubotice 0:4, Široké – Sabinov 1:3, Dvorníky – Včeláre – Lipany 1:4.

Vo Finticiach už dávno nemali na futbale 600 divákov ako tomu bolo v nedeľu, keď domáce OŠK hostilo v prvom kole Slovenského pohára prešovský 1. FC Tatran. Mnohí boli zvedaví na výkony hráčov, pretože pre obidve mužstvá to bol  prvý súťažný duel v tomto roku.

Zľava Miroslav Hanel (Fintice) a strelec dvoch prešovských gólov Kristián Hirka.

Hneď prvá strela  Michala Kraľoviča v 4. min dostala hostí do vedenia. Po štvrťhodine už  zeleno-bieli videli 3:0 a zdalo sa, že to bude pre  nich ľahký zápas. Z hľadisku zaznelo. „Bude to asi desiatka.“ Autorom oboch gólov bol Kristián Hirka (11. a 14. min). Hostia však po chybách v obrane dovolili Finticiam duel zdramatizovať. Jeho sieť rozvlnili v 24.min AdriánTomáš a v  32. min Kristián Medoň. Prešov nevyužil na skórovanie šance, ktoré mal a domáci tak po prestávke živili nádej na vyrovnanie. Mali k nej blízko, ale Tatran mal šťastie, keď lopta po strele Marka Šuca skončila na tyči. Záverečný tlak hosti v poslednej sekunde spečatil dobre umiestnenou strelou Oliver Špilár.

Daniel Lacko, tréner Fintíc: „Sám som nečakal, že zápas bude mať taký priebeh, ako mal. Hlavne po tom úvode, keď sme prehrávali po našich chybách. Našťastie, dali sme góly, do šatne sme išli za stavu 2:3. Žili sme stále. Mužstvo bolo pripravené, tak ako na každý iný zápas, samozrejme, Prešov bol atraktívny súper. S Tatranom, ktorý je najstarší futbalový klub na Slovensku, nehráme každý deň. Chlapci boli nabudení, vyhecovaní. Vydali zo seba všetko, čo bolo v ich silách. Keďže nás ľudia odprevadili potleskom, tak asi sa im zápas páčil. Som rád, že sme mohli odohrať takéto stretnutie. Gratulujem Prešovu k postupu. My ideme ďalej, začína nám ligová súťaž.“

Peter Petráš, tréner Prešova: „Vedel som, že pohárové zápasy nie sú ľahké, či hráte proti mužstvu z druhej, tretej či ôsmej ligy. Vyhrávali sme 3:0, ale urobili sme dve hlúpe chyby a postavili sme súpera na nohy. Sami sme si zápas skomplikovali, určite mohol byť ľahší. Do zápasu sme išli s tým, že náš cieľ je postúpiť, ten sme splnili, domov ideme spokojní. Rozdiel je príprava a rozdiel je hrať majstrovský zápas alebo stretnutie, v ktorom musíte vyhrávať. Niektorí hráči v príprave excelujú a príde ostré stretnutie a nepodávajú také výkony, ako by mali. Nehovorím, že dnes by chalani nechceli, ale postavili sme súpera na nohy. Nedostupovali sme, aj keď sme si vypracovali nejaké pološance, nedotiahli sme ich do úspešného konca. Súper hrozil z rýchlych protiútokov. Našťastie sme to ustáli. Na konci dával Oliver Špilár gól na 4:2. Duel sme uzavreli, mohlo to byť skôr, ale aspoň diváci videli nervózny zápas  až do konca.“

OŠK Fintice – 1. FC Tatran Prešov 2:4 (2:3)

Fintíce: Sabol – A. Bujnovský, Lacko, Hanel (75. Gajdoš), Bača, Džubinský, Andraščík, D. Bujnovský (57. Žemlička), Tomáš (75. Daňko), Medoň (57. Siman, 75. Kušnír), Šuca.

Prešov: Gmitter – Ďurek, Grejták, Maguľak (46. Ivanecký), A. Pačinda, – Sabolčík, Lupčo, Gladiš (46. Makara) – Kraľovič (46. Kopín), Hirka (59. Špilár), Ivanko Macej (46. Špak). Pred 600 divákmi rozhodovali: Filipák – Jurášek, Cuprák. ŽK: Tomáš – Ďurek, Špilár.

Foto: Viktor Zamborský