Skip to content
Menu
Menu

Horúce hlavy aj v príprave

Prečítať článok

(vz) –  O dva týždne sa rozbehnú súťaže Oblastného futbalového zväzu. Mužstvá sa na to pripravujú. Poslednú júlovú sobotu mali v Gregorovciach naplánovaný Memoriál Bartolomeja Motýľa, ale mnoho športových plánov sa v posledných týždňoch mení. A Memoriál bolo preložený o týždeň neskôr.

Ihrisko však v sobotu nezívalo prázdnotou. V prípravnom zápase sa stretli domáce Gregorovce s Malým Šarišom. Lepšie zažali hostia, keď vyhrávali 1:0, ale neskôr sa k slovu dostali domáci a vyhrali 9:4 (4:1). V posledných minútach sa na ihrisku aj iskrilo, ale horúce hlavy do záverečného hvizdu vychladli.

Dali sme sa na kus reči s trénerom Gregoroviec Marošom Sobotom a opýtali sme sa ho kedy začali prípravu na novú sezónu. Odpovedal s úsmevom: „Už pred dvoma mesiacmi. To bolo tak, že sme sa schádzali a zahrali si futbal aby sme sa udržiavali v hre.  Nebol nás nikdy plný počet, ale kto prišiel zahral si.“

Toto je váš prvý prípravný súboj?

  •  Nie. Už sme hrali v Jakubovanoch, kde sme vyhrali 4:1, minulý týždeň sme remizovali s celkom Chminian 4:4 a dnes s Malým Šarišom.

Káder zostal ten istý?

  • Odišlo nám pár hráčov, čo je nepochopiteľné, ale to už je vec iných ľudí. Potrebovali sme hráčov do obrany. Späť sa vrátili traja. Vlado Vavrek z Jakubovian a Vaškovci, ktorí boli dlhodobo mimo a pribudol nový brankár. Dvere máme stále otvorené. Dnes majú hráči vyššie ambície, mladí chcú hrať za peniaze. Tu chcem hráčov, ktorí chcú hrať za Gregorovce.

Foto: Viktor Zamborský