Skip to content
Menu
Menu

Prešovskí Panteri s dvoma bronzmi z ME a nomináciou na World Combat Games 2023

Prečítať článok

Prešovskí kickboxeristi pod vedením trénera Jozefa Kolozsyho už tradične patria ku slovenskej špičke. Ukázalo sa to aj na posledných Majstrovstvách Európy v tureckej Antalyi, kde si zverenkyne Lucia Fecková a Viktória Kažiková vybojovali bronzové medaily, a pričinili sa o dve z troch slovenských medailí.

Lucka nastúpila v dvoch disciplínach a to kicklighte a light contacte. V druhom spomínanom sa jej darilo pomenej; nestačila na Chorvátku Pesut Sara tesne 1:2. Lepší výsledok si vybojovala v Kicklighte, keď v štvrťfinále zdolala Švédku Paulu Stenung 2:1. Medaila už bola istá, no o jej farbe sa ešte malo rozhodnúť. Chorvátka Lucija Regvat však bola nad jej sily a Lucka si tak odnáša tretie miesto. Prikladá tak ďalší veľký úspech do svojej krásnej zbierky.

Darilo sa aj Viktórii Kažikovej. Tá si svoju medailu zaslúžila fantastickým víťazstvom nad Bulharkou Polinou Galinovou. V semifinále síce už nestačila na Francúzku Julinu Nilusmas, no napriek tomu odchádza domov s krásnym bronzom. Okrem toho si však priváža aj cennú miestenku na Svetové hry bojových športov World Combat Games v hlavnom meste Saudskej Arábie Rijáde. Tam zabojuje o ďalšie veľké úspechy v kategórii low kick už v októbri 2023.

Okrem toho však Viktóriu čaká zápas o profesionálnu Majsterku Slovenska v kategórii K1 už 16.12. v Poprade. Veríme, že Vika predvedie svoje najlepšie schopnosti a do Prešova privezie ďalšie víťazstvo.

Všetkým zúčastneným gratulujeme a ďakujeme za skvelú reprezentáciu.

Alexandra Bajusová