Skip to content
Menu
Menu

Prešovský pohár v Nordic Walkingu

Prečítať článok

(nšc) – Združenie Nordic Walking Running Prešov pripravilo na sobotu 5. júna druhý ročník Prešovského pohára v Nordic Walkingu (severská chôdza). Spoluorganizátorom je Fakulta športu Prešovskej univerzity. Preteky sa uskutočnia v prekrásnej prírodnej scenérii rekreačnej zóny školských lesov na Cemjate. Štart bude o 10. hodine.

Muži a ženy v hlavných kategóriách budú súťažiť na desaťkilometrovej trati, hobby pretekári absolvujú zápolenia na trati dlhej tri kilometre. Ešte pred štartom bude správnu techniku Nordic Walkingu prezentovať Lenka Tlučáková z fakulty športu.

V júli 2020 usporiadali zanietenci na čele s Jozefom Šoltésom premiérový ročník Prešovského pohára. Bol v Haniske pri Prešove v rekreačnej zóne Borkút. Účasť na ňom i parádna atmosféra prevýšili očakávanie, jeho organizátori dostali od aktérov z celého Slovenska veľmi dobré ohlasy, a tak sa rozhodli usporiadať druhý ročník.

Vydarenú premiéru v minulom roku mala aj Prešovská liga v Nordic Walkingu. Na programe mala osem podujatí, získala si priazeň jej aktérov a stala sa obľúbenou. Prvenstvá v nej dosiahli Jozef Šoltés (NW Running Prešov), Jozef Kakaščík (NW Záborské), Paula Hricová (MARAS team), Beáta Demeková (NW Running Prešov).

V tomto roku má Prešovská liga NW za sebou už prvú rundu. Uskutočnila sa počas poslednej májovej nedele v rámci 34. Jarného behu, ktorý bol venovaný Medzinárodnému dňu športu pre rozvoj a mier. Prvé víťazstvá si v nej zaknihovali Martin Illéš, Jozef Šoltés (obaja NW Running Prešov), Adriana Polovková (NW Humenné) a Jana Fottová (Prešov).