Skip to content
Menu
Menu

Najprv nabúral, potom sa oháňal nožom a nakoniec zaútočil na policajtov

Prečítať článok

(ako) – V pondelok popoludní vodič osobného auta Opel Corsa po obci Kučín v smere na Kladzany (okres Vranov nad Topľou) pri jednom z rodinných domov zišiel s vozidlom z cesty na chodník, kde ho odhodilo a narazil do odstaveného osobného motorového vozidla Peugeot 406. Vodič vystúpil z auta a s nožom v ruke napadol miestneho muža. Nožom sa zaháňal a kričal „zabijem ťa“.

Vystrašený muž utiekol do dvora blízkeho domu, no útočník ho napadol aj tam. Neustále sa zaháňal nožom a kričal „zabijem ťa“. Napadnutý muž útočníka nakoniec odzbrojil tak, že mu hrabľami vybil nôž z ruky.

Ako informovala prešovská krajská polícia, útočník sa s vystupňovanou agresivitou vrátil k svojmu havarovanému autu, vybral z neho ďalší nôž a začal pichať do pravej prednej pneumatiky vozidla Citroen C3, ktoré tam bolo zaparkované. Agresívne správanie útočníka sa však ani v tej chvíli nezmiernilo. Naopak. Nožom sa zaháňal aj na okoloidúceho na bicykli so slovami „mne je jedno koho zabijem“.

„Následne útočník s nožom v ruke peši odišiel k budove Obecného úradu v Kučíne, vzdialenej približne 300 metrov od miesta nehody a tam sa ukryl. Ľahol si na podlahu do dreveného altánku za budovou, kde ho našla policajná hliadka. Policajti ho vyzvali, aby upustil od protiprávneho konania, načo muž vstal zo zeme a držiac nôž v ruke zaútočil na policajtov. Tí na zabránenie útoku použili donucovacie prostriedky, páchateľa spacifikovali a priložili mu putá,“ informovala polícia.

Agresora polícia podrobila dychovej skúške, ktorej výsledok bol pozitívny. V krvi mal viac ako dve promile alkoholu.

Voči mužovi vzniesli obvinenie za prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky spáchaný v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody, ďalej s prečinom nebezpečného vyhrážania a nakoniec aj v súbehu so zločinom útoku na verejného činiteľa.

Na obvineného bude spracovaný podnet na jeho väzobné stíhanie.

Foto: KR PZ Prešov