Skip to content
Menu
Menu

Problém mali s vysunutou obranou

Prečítať článok

Tatran Prešov – RK Vojvodina Nový Sad 22:27 (11:15)

(vz) – Druhé osemfinálové stretnutie SEHA Gazprom ligy hádzanárom Tatrana Prešov nevyšlo. Prehrali ho so srbskou Vojvodinou Novy Sad rozdielom piatich gólov 22:27. Keďže prvý duel vyhrali 40:28 tešili sa z postupu do štvrťfinále nadnárodnej súťaže, v ktorom sa Tatran stretne s ukrajinským Motorom Záporožie až koncom augusta.

Tatran sa ujal vedenia 2:0, ale hostia vyrovnali a po zbytočných technických chybách domácich, okrem jednej výnimky, celý duel vyhrávali a Prešov ich doťahoval. Nechcenú pauzu spôsobila pokazená časomiera. Tá počas prestávky naskočila, no hráči Tatrana sa do tempa nedostali a zápas už neotočili. Problém im robila vysunutá obrana hostí, na ktorú nevedeli nájsť účinnú protizbraň.

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „V prvom rade gratulujem Vojvodine k víťazstvu. Každý zápas je iný… Očakávali sme, že súper bude hrať obranu 5:1, čo sme aj videli počas celého zápasu. Urobili sme ale 6-7 technických chýb, z ktorých oni dali 5-6 kontra gólov. Každá chyba, ktorú sme urobili v prvom polčase bola individuálna. V dnešnom zápase mali naši chlapci možnosť vidieť, že aj keď sme v prvom zápase vyhrali o 12 gólov, že nemôžu iba prísť na palubovku a vyhrajú zápas. Vždy keď nastúpiš do zápasu, musíš chcieť byť lepší. No také chyby, ktorých sme sa dopúšťali po pätnástich  sekundách, to proste nefunguje. Na druhej strane je dobré, že sa to stalo teraz, aby chlapci pristáli oboma nohami na zemi. Pretože v sobotu nás čaká dôležitý zápas s Považskou Bystricou.“    

Oliver Rábek, kapitán Tatrana: „Napriek postupu sú pocity po dnešnom zápase zlé. Súper dnes vysunul obranu 1:5 na ľavú stranu a my sme zabudli hrať hádzanú. Celý zápas sme si na vysunutú obranu nevytvorili šancu. Všetko to bolo zo stoja, mŕtve. Už keď sme sa dostali do šance, tak sa nám stalo, že sme ju nepremenili. Potom sme začali prehrávať o 3-4 góly a už sa to nieslo. V polčase sme mali v šatni poradu, povedali sme si čo máme hrať. Chvíľu to vychádzalo a potom znova nič. Opäť vysunuli obranu vyššie a mali sme s tým problém. Urobili sme aj strašne veľa technických chýb a tak neostáva iné, len pogratulovať Vojvodine k víťazstvu.“  

Prešov: Čupryna, Colodeti – Rábek 6/3, Santos 3, Pacheco 2, Fech, Linhares 5, Rečičár 3, Kravčák, Fižuleto 2, Grzentič, Hernandez, Carapkin 1. Najviac gólov súpera: Šotič 7/2, Kovačevič 6, Milič, Radenovič a Rogan po 3. Rozhodovali: Nikolov a Nachevski (MKD).  Pokutové hody: 3/3 – 4/2, vylúčenia: 2:2.

Hádzanárov Tatrana Prešov v tejto sezóne už čaká len finálová séria domácej Niké handball extraligy. V prvom zápase sa v sobotu 8. mája o 18. hodine predstavia na vlastnej palubovke Druhý zápas je na programe v stredu 12. mája v Považskej Bystrici a tretí v sobotu 15. mája opäť v Prešove. Séria a hrá na tri víťazné zápasy.

Foto: Viktor Zamborský