Skip to content
Menu
Menu

Kapitán Prešova nedohral

Prečítať článok

Tatran Prešov – MŠK Považská Bystrica 23:20 (11:13)

(vz) – Začala sa finálová séria Niké handball extraligy o majstra Slovenska v hádzanej mužov. Pre hádzanárov Tatrana Prešov to bude vyvrcholenie sezóny a ich cieľom je zisk šestnásteho majstrovského titulu v ére samostatnosti a štrnásteho v rade. Ich súperom je už siedmykrát tím Považskej Bystrice. Prvý finálový duel bol v sobotu dramatický a napínavý do posledných chvíľ.

Považania sa od začiatku pustili do obhajcu prvenstva. Ujali sa vedenia a domáci ich jednogólový náskok doťahovali. Prvý raz vyhrával úradujúci majster v 19. min po góle Olivera Rábeka. Hostia vyrovnali a do šatní odchádzali  spokojnejší, viedli 13:11. Nástup do druhého polčasu vyšiel Prešovu, ktorý otočil vývoj v svoj prospech 16:14. Hosťom dovolil už len raz vyrovnať, zvládol záver a vyhral prvý duel o majstra 23:20. Dobre hrajúci hostia doplatili po prestávke aj na siedmich vylúčených hráčov. Tatran v 47. min stratil svojho kapitána a strelca Olivera Rábeka, ktorý sa pri svojom poslednom góle zranil. Pri obrannom zákroku ho nešťastne zasiahol Petričenko a Rábek ihneď  putoval so zranenou rukou do nemocnice. Finálová séria sa pre neho asi skončila.

Slavko Goluža, tréner Tatrana: „V prvom rade gratulujem chlapcom k víťazstvu. Bol to ťažký zápas. Čakal som ale, že bude taký náročný. Súper hral dlhé útoky, bol trpezlivý. My takto nemôžeme hrať, chceme hrať rýchlu hádzanú, ale súper zvolil takúto taktiku a my sme mali v niektorých situáciách lepšie reagovať. Chlapci ale veľmi dobre bojovali a keď to bolo najdôležitejšie, zápas sme zlomili. Uvidíme teraz čo bude s Oliverom Rábekom, už od začiatku sa mi ale nepáčilo, ako ho celý čas faulovali.

Roman Carapkin: „Myslím si, že dnes sme vyhrali našou obranou. V útoku sme sa trápili a bolo to tam pre nás veľmi ťažké. Ale v obrane sme hrali perfektne, aj keď aj tam nejaké chyby boli, čo je však pri hádzanej normálne. Chcem sa tímu poďakovať, že sme hrali až do konca, čo je pre nás veľmi dobré. Bol to pre mňa pekný predčasný darček k nedeľňajším 26. narodeninám, ale ten poriadny verím príde vtedy, keď vyhráme tri zápasy, celú sériu 3:0 a získame titul.“

Tatran: Čupryna, Colodeti, Ondrejčák – Rábek 6/3, Santos 3, Pacecho 6, Fech, Linhares 3, Rečičár, Kravčák, Fižuleto, Grzentič, Hernandez 3/1, Carapkin 2. Najviac gólov súpera: Vallo 7, Ivanitsia 5. Briatka 3/1. Rozhodovali Daňo a Sabol. Pokutové hody: 6/4– 2/1, vylúčenia: 3:9.

Druhý finálový zápas  je na programe v stredu v Považskej Bystrici. Tretí duel sa uskutoční opäť v Prešove  v sobotu 15. mája o 18.h.

Foto: Viktor Zamborský